Ömer Çelik’ten gündeme dair flaş açıklamalar

AKP MKYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde MHP ile ittifak açıklamalarıyla ilgili Çelik, “Cumhur İttifakı’na önem veriyoruz. Toplumun da olumlu bir bakış açısı var. Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşeceği de önümüzdeki günlerde belli olacak. AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değildir. Yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakla ilgili nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin bir araya gelmesiyle verilecektir ” dedi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı devam ederken AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

YEREL SEÇİM İTTİFAKI

Yerel seçimde MHP’nin ittifak açıklamalarına değinen Çelik, “AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değildir. Yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakla ilgili nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin bir araya gelmesiyle verilecektir. Erdoğan ve Bahçeli’nin bir araya gelmesi için henüz bir takvim oluşmadı. Her an bu toplantı gerçekleşebilir. Programlarının uygunluğuna göre bu görüşme her an yapılabilir. Bunun dışında heyetler arası görüşmeler sürüyor. Her siyasi meselede Cumhur İttifakı’nın sorgulanması diye bir şey söz konusu olmaz. Çeşitli görüş ayrılıkları bunu savurmaz, sarsmaz” dedi.

CHP’Lİ ÇİÇEK’İN “İKTİDARDAN İNDİRİN YARGILAYALIM” SÖZLERİ

Dursun Çiçek’in açıklamalarını değerlendiren Çelik, “Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Şayet böyle başsavcılar varsa, yargı kurumlarının gerekli girişimleri yaparak hukuka bağlı olmayan, Anayasa’ya bağlı olmayan, kumpas zihniyetindeki bu başsavcıları ortaya çıkarması, görevidir.” diye konuştu.

BERBEROĞLU’NUN TAHLİYESİ

Yargıtay’ın CHP’li Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği karara değinen Çelik, “Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu ülkenin gündemini uzun süredir meşgul eden bir durum. Sonuçta yargı bu konuda kararını verdi bizim de buna saygı duymamız lazım” ifadelerini kullandı.

AF KONUSU

MHP’nin af konusunda hazırladığı teklifle ilgili soruya da Çelik, “Paketi göreceğiz. TBMM’nin üyesi bir parti bu teklifi getiriyor. Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. MHP’nin af paketini göreceğiz ve değerlendireceğiz. Ancak bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan fikrini söyledi. Bizim bu konuda değişen bir durumumuz yok. Kişileri affetme yetkimiz yok. Bu konuda ilkelerimiz değişmedi” cevabını verdi.

HİBE UÇAK ELEŞTİRİSİ

Katar’ın Türkiye’ye hibe ettiği ileri sürülen uçakla ilgili de Çelik, “Devletlerin birbirine jesti olur. Biz de bunu o kapsamda değerlendiriyoruz. CHP’nin bu konudaki yaklaşımını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞ BANKASI TARTIŞMALARI

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, CHP’nin Atatürk’ün mirasına saygı gösterip Türk milleti adına bunun Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından temsil edilmesi şeklinde bir düzenlemeyi uygun bulması ve bu şekilde temsil edilmesi konusunda da hassasiyet göstermesi gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. Herhangi bir partinin, bir grubun, bir zümrenin değildir” şeklinde konuştu.

İDLİB’DE SON DURUM

İdlib konusundaki son gelişmelere de değinen Çelik, “Rus’ya ile bir anlaşma sağlandı. Bölge ağır silahlardan arındırılacak. Bizim bu konuda attığımız adımları başka devletler olumlu karşılarken CHP bunu eleştiriyor. Hiç mi bunların dış siyasette bilgileri yok? Sorduğu bütün sorulara bakın, ya Esad adına sorulmuş sorulardır ya da yabancı bir devletin pozisyonu adına sorulmuş sorulardır. Siyasette en vahim durumlardan bir tanesi siyasi haymatlos olmaktır. Bu şekilde haymatlos olmak durumu doğru bir durum değildir, biraz da trajik bir durumdur” dedi.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin Çelik, “Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın