Binlerce kişi ‘Andımız’ı okuyacak!

Danıştay’ın Andımız konusunda verdiği karara iktidar partisi AKP’den tepki gelirken, üyeleri MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Kamu-Sen, eylemli destek kararı aldı. Tüm il ve ilçe örgütlerine ‘’Andımız’a sahip çıkın’’ talimatı veren Kamu-Sen, yarın (Cuma) Ankara Ulus’taki 2. Meclis binası önünde binlerce üyesi ile hep bir ağızdan Andımız’ı okuyacak. Eyleme geniş çaplı katılım olması bekleniyor.
Kamu-Sen bu konuda Ankara Valiliği’ne resmi izin başvurusunda da bulundu ancak Valilik törenin, ‘Sendikal faaliyet kapsamında olmadığını’ gerekçe göstererek izin vermedi. Buna rağmen sendika yönetimi, Andımız’ı okumak üzere 2.Meclis önünde olacaklarını açıkladı. Andımız’ın okullarda yeniden okutulması için ilk davayı da Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen açmıştı.
MEMUR-SEN’E ENGEL YOK
SÖZCÜ’nün sorularını yanıtlayan Kamu-Sen üyeleri, Andımız’ı okumak için bir araya gelecek vatandaşlara engel çıkarılmasını beklemediklerini, bu nedenle 2. Meclis önünde Andımız’ı okuyacaklarını söylediler. İktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’in bugüne kadar İran, Rusya, İsrail, Kudüs ve Filistin gibi konularda çok sayıda eylem ve gösteri yaptığını belirten Kamu-Sen, Valiliğin bu tür gösterilerin hiçbirine yasak getirmediğini de hatırlattılar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın