Atama bekleyen 5 bin özel eğitimci isyanda!

Son günlerde dile getirilen Özel Eğitim alanına alan değişikliği ve saatlik sertifika kurslarıyla öğretmenler alınması iddialarına 5 bin mezunu bulunan ve atama bekleyen Özel Eğitim Lisans Mezunlarını çileden çıkarıyor.

Milli Eğitimin Sınıf Öğretmenlerinin 540 saatlik kurs ile Özel Eğitim sertifikası ile Özel Eğitim öğretmenlerine alan dışından atama yapılmasını haksız bir uygulama olduğunu dile getiren Özel Eğitim Lisans Mezunları, “Hak ve adalet istiyoruz. Alanımıza alan dışından atama yapılmasını bir saldırı olarak kabul ediyoruz. 21 bin kadro açığı bulunan Özel Eğitim’de madem ki açık var neden 5 bin atama bekleyen alanında uzman olan Özel Eğitimciler atanmıyor. Özel gereksinimlilere kaliteli eğitim ancak Özel Eğitim Lisans Mezunları ile sağlanır.” dediler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu söylenti ve iddialara açıklık getirmesini beklediklerini de dile getiren Özel Eğitim Lisans Mezunları, “Mademki bu işler bu kadar basit, o halde sağlıkta da hemşire ve hemşirlere de 540 saatlik sertifika ile doktorluk ataması yapılsın. Sağlıklı nesiller sağlıklı eğitimcilerle yetiştirilir. Milli Eğitim Bakanlığımızın Özel Eğitim Lisans Mezunlarına tanıdığı 1002 atamayı yeterli bulmadığımızı açıkça belirtiyoruz.” diyerek hak ihlallerinin durdurulmasını ve Özel Eğitime, Özel eğitimcilerin atanmasını istediler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın