Bakanın tweeti ortalığı karıştırdı

AKP, ekonomik risklerin yönetilmesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) adı altında yeni bir kurum kurulmasını için Meclis’e torba teklif getirdi. Teklifin 22’nci maddesinde yer alan FİKKO’nun kuruluş düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülürken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Twitter hesabından FİKKO’nun 2. toplantısını yaptığını duyurması şok etkisi yarattı. FİKKO’nun kuruluş maddesini görüşen muhalefet milletvekilleri, Bakan Albayrak’ın Meclis’in iradesini hiçe saydığı eleştirisinde bulunurken, FİKKO toplantısının da hukuksuz ve kanunsuz olduğunu söylediler.
HDP Milletvekili Garo Paylan, Bakan Albayrak’ın attığı tweetini okudu. FİKKO’nun yasal olarak kurulmadığını, Meclis’te maddenin kabul edilmediğini ifade eden Paylan, “Daha yasası yokken bakan toplantıyı yapıyor. Bu Meclis’i yok saymaktır. Bakan ‘Ben fermanı yazdım, Meclis ancak mühür basar’ diyor. Bu saygısızlıktır” dedi.
“BİZ NEYİ GÖRÜŞÜYORUZ?”
CHP’li Gülizar Emecan da, “Biz burada neyi tartışıyoruz. Komisyon çalışmaya başlamış, 2. toplantısını yapmış. Atı alan Üsküdarı geçmiş” dedi. CHP’li Kamil Okyay Sındır da FİKKO’nun henüz kanunu olmadığını, Bakanın toplantısının hukusuz olduğunu savundu. CHP’li Mehmet Bekaroğlu da gazetecilere dönüp, “Bu hukuksuzluğu yazacak özgür basın yok mu?” diye seslendi.
AKP Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, Bakan Albayrak’ın komitenin kurulacağını Yeni Ekonomi Programında (YEP) açıkladığını belirterek, “Kendisine bağlı kurumlar arasında toplantıları başlatmış, Kendi yetkisindedir, toplayabilir.” savunması yaptı. Daha sonra madde değişiklik önergesi ile birlikte kabul edildi. Finansal sistemin bütünlüğüne sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin FİKKO tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye ‘kendi görev ve sorumlulukları çerçevesinde’ Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın