Yağmalar başladı… Fransa cayır cayır yanıyor!

Fransa’da ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline gelen ‘sarı yelekliler’ bugün gösteriler için yeniden sokaklarda. Protestolar sayesinde akaryakıt zammını iptal ettiren göstericiler, bunu yeterli bulmayarak sokaklarda olacaklarını duyurmuştu. Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gerekli görüldüğü takdirde Fransa genelinde geniş güvenlik önlemlerinin yarın da devam edeceği duyuruldu. Açıklamada Cumartesi günü ülke genelindeki gösterilere katılan 125 bin kişiden 1,385´inin gözaltına alındığını ve 118 protestocu ile 17 resmi görevlinin yaralandığını açıklandı.
Sarı Yelekliler, başta Paris olmak üzere ülke genelinde akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto etmeye devam ediyor.
Geçen haftaki şiddet olaylarının tekrarlanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris’i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.
Göstericilerin sık sık sokakta buldukları araçları ateşe vermesi gazetecilerin objektiflerine yansıdı.
Dünyanın en meşhur markalarının bulunduğu Paris’in Champs-Elysees caddesi üzerinde bulunan mağazalar göstericiler tarafından hedef alındı.
ÜST ARAMASIYLA İZİN VERİLİYOR
Eylemciler, Paris’in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin verdi.
GÖZALTI SAYISI 1385’E YÜKSELDİ
Fransız makanlar, ülke genelinde gözaltına alınan “sarı yelekli” sayısının 1385’e yükseldiğini açıkladı.
Polis şehrin çeşitli bölgelerinde göstericilere sert müdahalelerde bulunmaya başladı.
Fransız kaynaklarından açıklanan bilgiye göre gösterilerin başlamasının ardından da 481 kişi gözaltına alındı.
Champs Elysées Meydan’ında eylemciler “Macron istifa”, “Koyun değiliz” şeklinde sloganlar attı.
İçişleri Bakanı Christophe Castaner, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada gün boyunca, geçmiş eylemlere göre, daha yoğun kontrol ve direkt müdahale olacağını belirtti.
Polisin başkent sokaklarında biber gazıyla müdahalesi sürüyor.
MAĞAZALAR KEPENK İNDİRDİ
Fransız yetkililer, geçen hafta düzenlenen protestolarda dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Champs-Elysees Caddesi’nde mağaza ve restoranlar kepenkleri indirdi.
Gösteriler Paris’in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzeler kapalı. Benzer şekilde Paris’in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.
Fransa 1. Futbol Ligi’nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Montpellier arasında başkentte oynanması planlanan karşılaşma da ertelendi.
Paris’in sembollerinden Eyfel Kulesi de gösteriler nedeniyle ziyarete kapalı olacak. Geçen haftaki gösteriler sırasında zarar gören Zafer Takı da kapalı kalmaya devam edecek.
İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI
Fransa içişleri Bakanı Christophe Castaner yaptığı açıklamada, gerekli görüldüğü takdirde Fransa genelinde geniş güvenlik önlemlerinin yarın da devam edeceğini duyurdu.
France24´ün haberine göre Castaner, Cumartesi günü ülke genelindeki gösterilere katılan 125 bin kişiden 1,385´inin gözaltına alındığını ve 118 protestocu ile 17 resmi görevlinin yaralandığını açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’nin dünyadaki askeri varlığı genişliyor

Dünyanın dört bir yanındaki Türk askeri varlığının etki alanına dikkat çekildi. Türkiye’nin hangi ülkelerde bulunduğu …

Bir yanıt yazın