Endonezya’da 6,6 büyüklüğünde deprem

Endonezya’nın Batı Papua eyaletinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin de henüz bir açıklama yapılmazken, BMKG ve Pasifik Tsunami Merkezi tarafından tsunami alarmı verilmedi
Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumundan (BMKG) yapılan açıklamada, merkez üssü eyaletin başkenti Manokwari’nin 55 kilometre güneyi olan yer sarsıntısının 26 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.
AA’nın haberine göre; deprem sonrası, BMKG ve Pasifik Tsunami Merkezi tsunami alarmı vermedi. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin de henüz bir açıklama yapılmadı.
Endonezya’da 28 Eylül’de Sulawesi Adası’ndaki Palu Körfezi’nde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunamide 2 binden fazla kişi ölmüş, yaklaşık bin 500 kişinin ise kayıp olduğu açıklanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Afrika’dan Türkiye’ye ‘çöl tozu’ geliyor! Uyarı yapıldı

Sahra Çölü üzerinden çöl tozu geliyor. Yurdun batısında yeni haftada toz taşınımı görülebilir. Uzmanlar bahar …

Bir yanıt yazın