Bolton’dan kritik Türkiye açıklaması

Türkiye ziyareti sonrası ilk kez açıklama yapan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton “Türkiye ile askeri iletişim gelecek hafta devam edecek” dedi. Bolton ayrıca “Başkan Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele eden Kürtlere zarar vermemeyi taahhüt ettiğini anladı” açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD ile Türkiye’nin askeri düzeydeki görüşmelerinin haftaya devam edeceğini söyledi.
Bolton “Türkiye ile birlikte Suriye’deki durumun kötüleşmesini engellememiz kritik öneme sahip. Türkiye ile görüşmelerin her iki tarafın kabul edeceği sonuçlar doğurmasını umuyoruz” dedi. Bolton “Başkan Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele eden Kürtlere zarar vermemeyi taahhüt ettiğini anladı” diye konuştu.
TÜRK HEYETİ DE ABD YOLCUSU
Bu arada Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet 5 Şubat’ta ABD’ye gidecek. Washington’da yapılacak toplantıda Suriye, PKK ve konsolosluk konularının ele alınacağı öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın