Erdoğan’ın tarihi açıklaması Avustralya’nın zoruna gitmiş!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerden dolayı Türkiye’nin Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç’u çağırdı. Erdoğan’ın sözlerini kınadığını ifade eden Morrison, ilişkilerle ilgili tüm seçeneklerin masada olduğunu vurguladı.

AFP’nin haberine göre, görüşmenin ardından bir açıklama yapan Morrison, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin Avustralyalılar için çok rencide edici olduğunu ve böylesine hassas bir ortamda sarf edilmesinin pervasızlık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Morrison, Büyükelçi Karakoç ile yaptığı görüşmede kendisine sunulan gerekçeleri de kabul etmediğini belirterek ilişkilerin gözden geçirilmesi konusunda “tüm seçenekleri” değerlendireceğini de sözlerine ekleyerek, “Bu sözlere açıklık getirilmesini ve geri alınmasını bekliyorum ve bunu talep ettim” dedi.

Morrison, Türkiye’ye seyahat etmeyi düşünen Avustralyalılar’dan sağduyulu hareket etmelerini ve Türkiye’ye yönelik bir seyahat uyarısının gözden geçirildiğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın