Sağır ve dilsiz dünya yine sessiz: Tıp öğrencisi Aygül Çin kampında esir

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’deki Şincan Üniversitesi tıp fakültesinde çocuk gelişimi üzerine yüksek lisans yapan 27 yaşındaki Aygül Ablet’in de toplama kampına alındığı ortaya çıktı.
euronews’e konuşan Aygül Ablet’in Türkiye’de yaşayan abisi Tursunjan Ablet, kardeşinin toplama kampına götürüldüğünü birkaç ay önce öğrendiğini ancak 1 ay önce teyit ettiğini dile getirdi.

Kız kardeşinin şu anda hangi kampta tutulduğunu ve akıbetini bilmediğini belirten Tursunjan, “Kardeşim çok başarılı bir öğrenciydi, kendini çocuklara adamış bir doktor adayıydı. Bir an önce bırakılsın.” ifadelerini kullanırken, sağır ve dilsiz dünya başta Türkiye olmak üzere yine sessiz kaldılar. Göz göre göre bir milletin yok ve asimile edilişini gülerek izliyorlar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın