İran’da deprem! Van’ın Başkale ilçesinde kerpiçten evler yıkıldı

Ajanslardan geçen son dakika haberine göre İran’ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53’te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı’da da hissedildi. Van’ın Başkale ilçesinde kerpiçten evler yıkıldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi.
Van’da depremden etkilenen kerpiçten yapılan bazı evler yıkıldı
İran’ın Hoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi. Başkale ilçesi Gelenler Köyü’nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü.
VAN VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İran’daki depremin kentte de hissedildiğini, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.
Vali Mehmet Emin Bilmez, İran’da meydana gelen ve Van’da da hissedilen depreme ilişkin açıklama yaptı. Bilmez, “Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan saat 08.53’te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybımız yoktur. Sınır bölgemizdeki mahallelerimizden bilgi almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın