Aliyev, “Bakü ve Ankara ortak silah üretimini görüşüyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Bakü’de bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, “Bakü ve Ankara ortak silah üretimini görüşüyor” ifadelerini kullandı. Ankara ile savunma ve güvenlik konuları ile ilgili işbirliğine devam edeceklerini belirten Aliyev, “Türkiye’den modern silah satın almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, baş başa görüşmeleri ve başkanlıklarında gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı sonrasında Zagulba Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi.
“ORTAK SİLAH ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜYORUZ”
Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 8. Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aliyev, Bakü ve Ankara’nın bu yıl ortak askeri tatbikatların sayısını arttıracağını, ayrıca konsey toplantısında Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını belirtti.
“TÜRKİYE’DEN MODERN SİLAH ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Aliyev, “2019’da Azerbaycan ve Türkiye 13 ortak tatbikat gerçekleştirdi, 2020’de ise tatbikatların sayısı artacak. Ayrıca Türkiye’den modern silah satın almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İŞBİRLİĞİNE DEVAM KARARI
Konsey toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını vurgulayan Aliyev, Bakü’nün Ankara ile savunma ve güvenlik konuları ile ilgili işbirliğine devam edeceğinin altını çizdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın