Esed rejimini korku sardı: BM’de yalvardı Türkleri durdurun

Esed rejiminin İdlib’de düzenlediği hain hava saldırısı sonrası 34 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye harekete geçerek rejim askerlerine ağır darbe indirmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Avrupa ülkelerine Türkiye’yi durdurmaları için çağrı yaptı.
İdlib’de 34 askerimizin şehit edildiği hain saldırı sonrası Türk ordusu tarafından büyük darbe alan Esed rejimini korku sardı.
TÜRKİYE’Yİ DURDURUN ÇAĞRISI
İdlib’de gerilimin tırmanması nedeniyle acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde konuşan Caferi, küstah cümleler sarf ederek “Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanmasına, NATO’yu kendi çocukça maceralarına çekmek ve Türkiye’nin AB’ye girişini kolaylaştırmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanmasına kararlılıkla karşı çıkıyor” dedi.
Suriye’de sivillere yönelik katliam üstüne katliam yapan Esed rejiminin BM’deki sözcüsü Caferi, Avrupa ülkelerine yükümlülüklerini yerine getirme ve uluslararası yasalara uyma çağrısı yaptı. Caferi, insan haklarına uyulmasını sağlamaya yönelik mekanizmaların desteklenmesi ve ‘rejimle’ Suriye halkına zarar verecek anlaşmalar yapılmaması gerektiğini de kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın