Perişan Paşinyan’dan hadsiz Türkiye çağrısı!

Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’a başlattığı yoğun bombardımanda iyice köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile ilgili küstah bir talepte bulundu. Türkiye’nin Karabağ sorununda önyargılı olduğunu savunan Paşinyan, Ankara’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu’ndaki üyeliğinin askıya alınmasını istedi.

Fransız Le Figaro gazetesine demeç veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye’ye yönelik küstah sözler sarf ederek “Eğer önyargılı ve savaş yanlısı bir tutum sergiliyorsa, Türkiye’nin AGİT Minsk Grubu üyeliği askıya alınmalı, zira artık arabuluculuk yapamaz” dedi.

Ermenistan’a karşı askeri harekat başlatarak ağır darbe vuran Azerbaycan, işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın çevresindeki askeri noktalara yoğun bombardıman başlattı. Azerbaycan’ın operasyonları karşısında tutunamayan ve sürekli olarak mevzi kaybeden Erivan yönetimi geçtiğimiz saatlerde ateşkes çağrılarına yanıt verdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Trump, Putin ve Macron’un “acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın” açıklamasının ardından bugün, “AGİT Minsk Grubu’nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız” açıklaması yaptı. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, 27 Eylül sabah saatlerinde, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın