CHP’yi zor günler bekliyor! Yönetime resti çeken İnce mart ayında partisini kuruyor

Kaset kumpasıyla koltuğa gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğini yaptığı CHP’yi zor günler bekliyor. Yönetime resti çeken Muharrem İnce’nin şubat ayında CHP’den istifa edeceği ve mart ayında da yeni partiyi kuracağı iddia ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine resti çeken Muharrem İnce, parti kurma çalışmalarını uzun süredir devam ediyor. Konunun resmiyete dökülmesi için çalışmalar hız kazandı. Kurucular Kurulu ile Yalova’da evinde bir toplantı gerçekleştirdi. Partinin tüzüğü büyük oranda oluşturuldu. Muharrem İnce CHP’den istifa edecek 3 isimle birlikte ve partiye gelecek 10 milletvekili ile birlikte harekete geçecek.
CHP’DE İSTİFA HAZIRLIKLARI
Partinin isminin “Memleket Meselesi” olması bekleniyor. Öte yandan CHP’de istifa hazırlıkları var. Bu istifaların ardından Muharrem İnce’nin partisi kurulacak. İçişleri Bakanlığı’na parti kurmak için 1 Mart’ta dilekçenin verilmesi bekleniyor. CHP’nin içindeki muhalif kanat partide demokrasinin kalmadığına inandığı için bu nedenle farklı bir yöne geçiş yapacaklar.

Partinin kurucu isimlerinden olması beklenen Hüseyin Avni Aksoy. Aksoy CHP Karabük milletvekili olarak görev yapıyor.  Hüseyin Avni Aksoy’un CHP’yi çok sert şekilde eleştirdiği biliniyor. Parti içerisinde bir ciddi rahatsızlık yaşandığı bir mektupla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın