Bakan Soylu Gara’ya giden HDP’li vekili açıkladı!

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara’ya giden HDP’li vekilin Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, ”Türkiye ABD ve Rusya’yı dengeleyebilen ve Çin’i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.” ifadelerinde bulundu.

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Soylu, ”Türkiye ABD ve Rusya’yı dengeleyebilen ve Çin’i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.” ifadelerinde bulundu.

GARA’YA GİDEN HDP’Lİ VEKİLİ AÇIKLADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara’ya giden HDP’li vekilin Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar:

SORU

TSK ilk kez Gara Bölgesine hem nitelik hem nicelik açısından bu denli büyük ilk kez bir harekat gerçekleştirdi. ilk olarak bölgenin terör örgütü için ne ifade ettiğini ve bu operasyonun Türkiye açısından önemini anlatmanızı isteyeceğim?

CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 21. asrın başıyla Türkiye kendisine bir yol çizdi. Dünya bu dönemde bir yönsüzlükle karşı karşı kaldı. Türkiye bu dönemde umut dolu bir yürüyüş yaparken, dünyadaki diğer coğrafyalara da örnek oluyor. Birinci Dünya Savaşı’nın en önemli nedenlerinden biri sömürge sisteminin sıkışmasıdır. Bundan sonra yine bir sıkışma yaşanması sonucu İkinci Dünya Savaşı meydana geldi. Dünya bir umutsuzluk girdabı içinde ve bu noktada sömürge sıkışmışlığın atlatılması gerekiyor. Problemin İslam ülkelerine ve Orta Doğu’ya ve maliyetine yıkmak istediler. Ancak bu noktada Avrupa ülkeleri kendi dengelerini kaybettiler.

TÜRKİYE BİR UMUT OLDU

21.asırda bunu iyi okuyan Recep Tayyip Erdoğan ve halkı geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak altyapısını ciddi şekilde geliştirdi. Bu Libya’ya, Azerbaycan’a umut oldu. Türkiye’nin bugünkü ekonomik büyüklüğü bugünkü altyapımızın karşılığı değil. Batı Türkiye’yi bir girdaba sürüklemek istiyor ve bu çok sayıda değerleri yok ederek yapmak istiyor. Aramızdaki batı ve dünya ile fark şudur. Bizim dinimiz umutsuzluğu reddeder. Türkiye ve Anadolu bu kültürel çatışmalara karşı savaş veriyor ve batının bu umutsuzluğu yaymasına karşı direniyor.

TÜRKİYE’NİN BİR İSTASYON OLMASINI İSTEMİYORLAR

Türkiye’nin neden kapasitesi büyümesin? Neden kendi otomobili olmasın? Neden kendine ait savaş gemisi olmasın? Onlar İstanbul Havalimanımızın da olmasını istemediler. Çünkü onlar bizim bir istasyon olmamızı istemediler. Türkiye ABD ve Rusya’yı dengeleyebilen ve Çin’i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HİSSETTİRMEDEN POLİTİKALAR ÜRETTİ

Recep Tayyip Erdoğan yaşananları çok iyi okudu ve hissettirmeden politikalar üretti. Türkiye’nin bazı akademisyenleri, aydınları bazen batının gemisine biniyor. Bunun iki nedeni var. Kimisi ideolojik kimisi de hasetlik içinde. Dünyanın bu gelişmişliğine rağmen benim yakıştırmadığım bir şey var. Avrupa ülkeleri ciddi anlamda marjinal etki altındalar.

Türkiye devletiyle milletiyle hep bir bütün olup teröre karşı bir bütün olmuştur. Bazen uluslararası sistem Türkiye’nin boğazına çöküp hareket kabiliyetini daraltmıştır. Böyle bir durumda ufkunuz daralıyor, kabiliyet alanınız daralıyor. Emniyet ATAK helikopteri aldı. Bunları görmeden terörle mücadeleyi anlayamayız. Terörle mücadeleyle bir diğer nokta ise halk. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi, doğusunu da geliştirmek durumundasınız. Bu durum terörle mücadele açısından büyük katkı sağlıyor. Doğu ve güney doğunun geri kalmışlık sendromunu ortadan kaldırıyorsunuz. Diyarbakır caddeleri Paris’ten Londra’ya benziyor. Biz böylece istismar alanlarını kapatıyoruz.

HARİTA ÜZERİNDEN ANLATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında haritadan terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları anlattı.

Gara bir geçiş koridorudur. Sözde apollo akademisi buradadır. PKK’nın bütün akademileri bu bölgededir. Bu alan savunulması çok kolay bir alandır. Tepeleri çok olan bir alandır. Türkiye’deki terörist sayısı 300’ün altında. Bunlar kafalarını dahi çıkaramıyorlar. Terörist sayısı son 4 yılda yüzde 88 düştü. Gara’da biz PKK’nın kalbine girdik. Hedefimiz terör örgütünün yuvalarını imha etmektir.

GARA OPERASYONU PEK ÇOK KESİMİ RAHATSIZ ETTİ. TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE VERİRKEN FARKLI KESİMLERDEN DESTEK ALIYOR MUSUNUZ?

Süleyman Soylu: İran ve Irak’ta toplam 3250 terörist bulunuyor. Bunlar PKK’nın uzun yıllardır asli kadrolu teröristleridir. Irak, Suriye ve İran’da 5000 civarı kadrolu terörist bulunuyor. Terör örgütü hangi alandaysa Türkiye orada oldu. Avrupa ve ABD’yi rahatsız eden bu. Oysa biz bugün öndeyiz. Biz orada olduğumuz için Türkiye’de şu an huzur var. ABD 15 Temmuz’da da yaptığı açıklamanın benzerini yaptı. Senin muhattabın NATO müttefikindir, terör örgütü değildir.

SORU: “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” sözünü o anki duygusal durumdan dolayı mı söylediniz?

Süleyman Soylu: Benim bir ahdım vardı. Eren’i şehit edenleri mezarı başında asmak ahdımdı. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Çekin sayın Cumhurbaşkanımızı bu sistemin arkasından. Bakın bize bir adım attırırlar mı? Hayatta attırmazlar. Çok büyük bir güçle mücadele ediyoruz. Karayılan’la ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Afrin olmazdı, diyorlardı ama oldu. Türkiye bir yandan terörle mücadele ediyor bir yandan da hastane, otoyol yapıyor. Bizi çekemeyenlerin esas çözemediği Türkiye’nin ortaya koyduğu bu dinamiktir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın