Gazze’de medyayı hedef alan İsrail’e AP, Aljazeera ve Beyaz Saray’dan tepki!

İsrail’in AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera’nin ofislerini hedef almasının ardından medya kuruluşlarından ve Beyaz Saray’dan açıklama geldi.
Terör devleti, Gazze’de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera’nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıktı.
Amerikan Associated Press (AP)’nin Başkan ve CEO’su Pruitt, İsrail ordusunun Gazze’de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
AP: DEHŞETE DÜŞTÜK
Pruıtt, açıklamasında, “AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük.” ifadesini kullandı.
AL JAZEERA’DEN AÇIKLAMA
Al Jazeera: İsrail’in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir.
BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik.” ifadesini kullandı.
Psaki, İsrail ordusunun Gazze’de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada yaptı.
Jen Psaki, “Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik.” ifadesini kullandı.
İsrail savaş uçakları, Gazze’de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera’nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıkmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın