Tam kapanmada 2 milyondan fazla haneye destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2 milyonun üzerindeki ihtiyaç sahibi haneye bin 100 TL tutarındaki nakdi destek ödemelerinin tamamlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’na ilişkin açıklama yaptı.

2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye yaklaşık 2,2 milyar lira destek verildiğini belirtti.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMADIK”

Bakan Yanık, “Böylece Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadık, yardımlarımızı hızlı ve etkin bir şekilde hak sahiplerine ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.

2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da bu süreçte hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Bakan Yanık, “Bu kapsamda ise 1,4 milyon vatandaşımıza 1 milyar liranın üzerinde ödeme yaptık.” dedi.

HESAPLARA YATIRILDI

Yardım ödemelerinin ihtiyaç sahibi hanelerin banka hesaplarına ve PTT kartlarına yatırıldığını anımsatan Bakan Yanık, e-Devlet başvurularında banka hesabı bulunmayan veya PTT Kart kullanmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ise ödemelerin Vefa Destek Grupları aracılığıyla konutlarında ulaştırıldığını aktardı.

Bakan Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemelerinin salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik ve herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapıldığını kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın