NATO zirvesinde, Biden’dan Puti’e katil benzetmesi

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesine katılan ve zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Biden, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, “Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantının çoğu baş başaydı.” ifadesini kullandı.

‘GERÇEK BİR İLERLEME KAYDEDECEĞİZ’

Erdoğan ile görüşmesinde, birçok konuda nasıl ilerleme kaydedeceklerini de ele aldıklarını aktaran Biden, “Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum.” dedi.

ABD-RUSYA İLİŞKİLERİ

ABD Başkanı Joe Biden, ABD-Rusya ilişkileriylede öneli açıklamalar yaptı.

Biden, ”Net bir şekilde Başkan Putin’e bir şey ifade edeceğim. İşbirliği yapabileceğimiz noktalar var. Eğer bunu yapmayı tercih etmezse, işte o zaman biz de karşılık veririz. Bunun olmasına gerek yok. Nerelerde ortak çıkarı varsa işbirliği yapabiliriz. Bunu yapıp yapamadığımızı göreceğiz. Anlaşamadığımız noktalarda da kırmızı noktamızı çekeceğiz. Kendisi gerçekten hakkını veren bir rakip. Bunlar bittiğinde neler tartışacağımızı konuşuruz, öncesinde konuşmam. Her dünya lideri bugün konuşan çoğu da ifade etti. Başkan Putin’le şuan görüştüğüm için bana teşekkür etti. Bu yapacağımız toplantıyı memnuniyetle karşıladılar. Kendileriyle de görüştüm. Onların bakış açısına göre neyin önemli olup neyin önemli olmadığını sordum. Genel olarak hepiniz Biden onunla erken buluşuyor dediniz. Ama bir devlet başkanı çıkıp “Ah çok iyi iş yapıyorsun” diyeceğini sanmıyorum. Navalni’nin ölümü şayet gerçek olursa başka bir mesaj olur. Eğer bu olursa trajedi olur. Yalnızca acıya yol açar. Dünyanın geri kalanıyla ilişkilerini bozar.

PUTIN’E KATİL BENZETMESİ

Ben de gülüyorum. Kendisi çok iyi bir şekilde ifade etti. Cevap şu: Kendisinin geçmişte ve bunu kabul ettiğini düşünüyorum. Yapmış olduğunu biliyorum. Bu soru bana sorulduğunda dürüstçe cevap verdim. Bence bu çok önemli değil önümüzdeki toplantıda. Öncelikle doğru söyleyip söylemediğini kontrol ederim. Ortak fikre varmakla alakalı. Rakiple anlaşma yaptığınızda güven beklemezsiniz. Anlaşmayı iptal ettiğinde anlaşmayı kaldırırsınız. Başkan Putin şu sonuca varmalı. Kendi çıkarı da söz konusu.” ifadelerini kullandı.

BRÜKSEL’DE KRİTİK GÖRÜŞME!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi kapsamında, NATO Karargahı’nda bir araya geldi. İki liderin saat 19.00’da başlayan basına kapalı görüşmesi, 45 dakika sürdü.

BIDEN’DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın