Vay emeklim vay! Odun-kömür satışı adı altındaki tefeciliğe soruşturma!

Adana’da bir emekli, üyesi olduğu TÜED Yüreğir şubesi emekli derneğinin, anlaşma imzalanan firma aracılığıyla kendisine 4 ay vadeli odun-kömür yerine, 2 bin 800 lira verilip, 4 bin 800 lira borçlandırıldığını öne sürerek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Polis, cumhuriyet savcılığına yapılan şikayet üzerine inceleme başlattı.
Ülke genelinde 900 bin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği’nin Yüreğir şubesinde bitmek bilmeyen çirkin işler yine patlak verdi. Ticari notu bozuk L.M.’nin üyesi bulunduğu TÜED Yüreğir Şubesinin kendisine yardımcı olması gerektiği yerde üyeyi antlaşma yaptığı odun-kömür ticareti adı altında tefecinin kucağına attığı iddia ediliyor.

4 BİN 800 LİRA YERİNE 2800 LİRA VERMİŞLER

İddialara göre, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi üyesi L.M., ticari notu bozuk olduğundan emekli derneğinin anlaşmalı olduğu firmadan 4 ay vadeli kömür alıp, peşin para ile dışarıda satmak istedi. Derneğin belgelerini düzenleyip kendisini Y. T., firmasına gönderdiğini anlatan L.M., Dernek Başkanı Abdullah Ç.’nin, “Sen git para lazımsa, odun -kömür yerine sana da para verirler dedi. Gittim, 4 bin 800 lira yerine bana 2 bin 800 lira bana para verdiler. Acil ödemelerim vardı, almak zorunda kaldım. Bana sanki odun-kömür almış gibi bir de evrak imzalattılar. Bu ne dedim. Sana odun-kömür sattık ya yarın bir inceleme olursa kendimizi sağlama almalıyız dediler.” dedi.
DERNEĞE DE BAŞKANA DA PAY VERİYORUM İDDİASI
Yaşadığı bu olay ve çeşitli kesintilerden dolayı emekli maaşının eline geçmediğini dile getiren emekli L.M, şöyle devam etti: “Borç yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum. Bu firmaya gittim, 4 ay için benden neden bu kadar para kestiniz dedim.  Firma yetkilisi, ben bu parayı tek başıma almıyorum. Üyesi bulunduğun derneğe de şube başkanına da pay veriyorum. Bunun üzerine dernek başkanına döndüm. Bu ne demek oluyor? Bana yardımcı olacağınıza benim üzerimden tefeciliğe aracılık mı yapıyorsun. 4 ay için 2000 lira faiz kesintisi olur mu diye sordum. Git hangi taş büyükse  ona başını vur diye beni azarladı. Yaptığım görüşmeler telefon operatörlerinden de kayıtlıdır. Bunun üzerine ben de en büyük taş olarak gördüğüm devletimin Cumhuriyet savcılığına başvurdum. Mağduriyetimi dile getirdim.  Onlar da gitsinler hesap versinler. Benim gibi çok mağdur var. Ayda  bu yolla 400 ton odun-kömür satılıyor. Odun-kömür antlaşması ile üyesi olduğum dernek şubesi meğer bizi yakmak için bu antlaşmaları yapıyormuş. İnşallah ilgililer cezasını bulurlar.”
POLİS, HERŞEYİ ARAŞTIRACAK
TÜED Yüreğir şubesi emekli L.M.’nin şikayeti üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Emniyet Müdürlüğüne yazdığı üst yazı ile iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Polis, bugüne kadar kaç kişinin bu şekilde borçlandırıldığını da araştıracak. Bilindiği gibi TÜED Yüreğir Şubesi’nin 20 bine yakın üyesi olduğu daha önce de bu yolla şube başkanı ile odun-kömür ticareti yapan firma yetkilisi yapılan suç duyurusu üzerine operasyon yemiş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.
Bu iddialarla ilgili Adana’nın en güçlü günlük yayın yapan Egemen Gazetesi yaptığı araştırmayı manşetine taşıdı. Konuya duyarlı Cumhuriyet savcılığının olayı daha da derinleştirerek ilgilileri cezaya çarptırmaları bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın