Kış gelmeden kanlı terör örgütüne ait 979 sığınak daha imha edildi!

Ocak-Eylül dönemi boyunca yurt içinde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK mensupları tarafından kullanılan 979 sığınak imha edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucuları ile birlikte yürütülen Eren Operasyonlarıyla, yurt içinde PKK-KCK terör örgütüne ağır darbe vuruldu.

Operasyonlarla yurt içinde terörist sayısı her geçen gün azalırken, örgütün sığınak, barınak, mağaraları da imha edildi.

979 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Terörle mücadele harekatı oluşturulan yeni konseptle, “Teröristleri bulma ve kaynağında yok etme” stratejisi çerçevesinde, artan teknik ve istihbari yeteneklerle birlikte daha etkin yürütülüyor.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 51 ARTIŞ

Operasyonlar kapsamında, 2021 yılının Ocak-Eylül döneminde 979 sığınak, mağara ve yer altı deposu tespit edilerek imha edildi. İmha edilen sığınak, mağara ve yer altı deposu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artış gösterdi.

İmha edilen 979 sığınak, mağara ve yer altı deposunda 81 mayın/EYP, 209 silah, 281 el bombası ve 70 bin 174 mühimmat ele geçirildi.

Geçen yıl Ocak Eylül döneminde ise 649 sığınak, mağara ve yer altı deposunda, 75 mayın/EYP, 163 silah, 202 el bombası ve 51 bin 861 mühimmat ele geçirilerek imha edildi.

”HEDEF, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MİLLETİMİZİN GÜNDEMİNDEN TAMAMEN ÇIKARILMASI”

Açıklamada, “Terör örgütünü her türlü kaynaktan yoksun bırakarak ininde yok etme anlayışı ve başarıyla devam eden terörle mücadele harekatında, elinde kalan sınırlı imkanların da yok edilmesi ile PKK-KCK Terör örgütünün milletimizin gündeminden tamamen çıkarılması hedefine adım adım yaklaşılmaktadır.” denildi.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/teror-orgutune-ait-979-siginak-imha-edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın