Almanya, Ukrayna’ya 500 Stinger ile1000 tanksavar füzesi gönderiyor

Almanya, Ukrayna’ya ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi göndereceğini duyurdu.

Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, hükümet üçüncü bir ülkenin Alman yapımı 400 tanksavarı Ukrayna’ya vermesini onaylayacak.

TANKSAVAR SEVKİYATINA ONAY VERİLDİ

Bild gazetesinin haberinde de söz konusu üçüncü ülkenin Hollanda olduğu ileri sürüldü.

Almanya, kriz ve savaş bölgelerine ağır silah göndermediği gerekçesiyle Ukrayna’nın silah taleplerini reddediyordu. Başbakan Olaf Scholz, haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak iddiaları doğruladı. Tanksavarların kısa süre içerisinde gönderilmesi planlanıyor.

OLAF SCHOLZ DUYURDU

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, Alman hükümetinin bugün Ukrayna silahlı kuvvetlerini desteklemek için ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldığını belirterek “Silahlar en kısa sürede Ukrayna’ya teslim edilecek.” ifadesini kullandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Başbakan Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, “Bu, savaş sonrası düzenimizi tehdit ediyor. Bu durumda (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’in işgalci ordusuna karşı elimizden geldiği kadar Ukrayna’nın kendisini savunmasına destek olmak görevimizdir. Almanya Ukrayna’nın yanındandır.” görüşünü paylaştı.

Estonya, Ukrayna’ya eski Doğu Almanya (DDR) stoklarından obüsler vermek istiyordu ancak Almanya buna onay vermemişti.

Almanya’dan silah alan ülkelerin, bu silahları üçüncü bir ülkeye satabilmesi için Almanya’nın onayı gerekiyor.

Alman hükümeti şimdiye kadar Ukrayna’ya 5 bin miğfer göndermişti.

Ukrayna, Almanya’dan orta menzilli uçaksavar füze sistemi, taşınabilir uçaksavar füzeleri ve elektronik takip sistemlerinin yanı sıra gece görüş cihazları, gözetleme kameraları, dijital telsizler, miğfer ve radar istasyonları gibi birçok askeri malzeme talep etmişti ancak hükümeti bu talepleri kabul etmemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Paşinyan’dan Ermeni halkına çağrı: 1915 travmasını atlatmalıyız

Paşinyan, ‘soykırım’ söylemleri karşısında geleceğe bakmaları gerektiğini vurguladı. Ermenistan basını, Erivan’dan gelen açıklamanın ‘alışılmışın dışında’ …

Bir Cevap Yazın