Zelensky, Rusya’nın teklifini kabul etti: Müzakere Belarus’ta yapılacak

Rusya’nın müzakere teklifini kabul eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Belarus’a bir heyet gönderecek.

Savaşın 4’üncü gününde Kremlin, Ukrayna ile müzakereye hazır olduklarını açıklamıştı. Ukrayna ile müzakereye hazır olduğunu açıklayan Rusya, heyetlerin görüşmesi için Belarus’un Gomel kentine bir ekip göndermişti.

Ukrayna kanadından ise Belarus’ta ortak bir görüşme yapılamayacağı belirtilmiş, Belarus’tan Ukrayna’ya yapılan saldırı gerekçe gösterilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, heyetlerin görüşmesi için aralarında İstanbul’un da bulunduğu birkaç kent sayarak görüşmenin buralarda mümkün olabileceğini iletti.

Ancak Rus basını, müzakerenin Belarus’ta gerçekleştirilme talebinin Ukrayna tarafından kabul edildiğini yazdı. Rus basınında yer alan bilgilerde, Ukraynalı bir heyetin müzakere için Belarus’un Gomel kentine doğru yola çıktığı belirtildi.

BELARUS’TAN DA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Görüşmeye ilişkin bir açıklama da Belarus Başkanlık Ofisi’nden yapıldı. Müzakereyi doğrulayan Belarus Başkanlık Ofisi, “Ukrayna heyeti Gomel şehrine gelecek.” açıklamasını yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’nin “Gök Kubbe”si tamamlanıyor

Türkiye’nin hava savunma sistemi Gök Kubbe hakkında bilgi veren Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, sistemin …

Bir Cevap Yazın