NATO’dan Rusya’ya karşı Avrupa’nın doğu sınırlarını güçlendirme hamlesi

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petrov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ortak basın toplantısında, ABD’nin Bulgaristan’a zırhlı birlik göndereceğeni söyledi. Fransa ise Estonya’ya askeri yardım yaptı.

Fransa’nın “Mirage 2000-5F” savaş uçakları, NATO bünyesinde Estonya’nın güvenliği için oluşturulan görev gücüne katıldı.

Fransa, Estonya’nın talebi üzerine Baltık ülkesine asker de gönderdi. Fransız askerleri, zırhlı araçlarıyla birlikte Tapa askeri üssündeki Danimarkalı ve İngiliz askerlere katıldı.

NATO, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte Avrupa’nın doğu ve güneydoğu sınırlarını güçlendirmeye başladı. Müttefikler sınırdaki ülkelere takviye gemi, uçak ve asker gönderiyor.

SLOVAKYA’YA PATRİOT SİSTEMLERİ GÖNDERİLDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrasında Rusya’nın Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa’daki ülkelere de saldırısı ihtimaline karşı 18 Mart 2022’de NATO’nun talebi üzerine Almanya ve Hollanda, Slovakya’ya Patriot Hava Savunma Sistemleri gönderme kararı almıştı.

Bu kararın ardından Avrupa’dan yola çıkan Patriot sistemlerinin sevkiyatı Çekya’da görüntülendi.

“BÜTÜN NATO MÜTTEFİKLERİ İÇİN GÜÇLÜ BİR SİNYAL”

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de Bulgaristan’daydı. Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile bir araya geldi.

Petkov, Austin ile ortak basın toplantısında ABD’nin Bulgaristan’a Stryker zırlı mekanize birliği sağlamayı kabul ettiğini söyledi. “Bu, bütün NATO müttefikleri için güçlü bir sinyal” dedi.

NATO’DAN UKRAYNA’YA 20 BİNDEN FAZLA SİLAH YARDIMI

Soğuk Savaş döneminde Rusya’nın müttefiki olan ve artık NATO ve AB üyesi olarak Bulgaristan, topraklarında, çok uluslu bir NATO muharip birliği kurulacağını duyurmuştu. Birliğe, diğer NATO ülkelerinin de destek vermesi bekleniyor.

NATO, işgalin başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya da 20 binden fazla silah gönderdi. Ancak çatışmanın Ukrayna dışına taşmasını önlemek için asker göndermeye ya da uçuşa yasak bölge uygulamaya yanaşmıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın