Ankara’da başıboş sokak köpekleri bir kadına saldırdı

Başkentte tehlike saçan başıboş sokak köpekleri, bu kez yaşadığı site içerisinde köpeğiyle yürüyüşe çıkan kadına saldırdı. Canını zor kurtaran kadının yaşadığı dehşet, güvenlik kameralarına yansıdı.
Başıboş sokak köpekleri Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir siteyi işgal etti.

Çankaya Belediyesi tarafından hiçbir önlem alınmayan ve sürü halinde gezen başıboş sokak köpekleri, bu kez çevredeki sitede yaşayan bir kadına saldırdı.

İkamet ettiği site içerisinde kendi köpeğiyle yürüyüşe çıkan Ayşe Zülal Oruç Levent (48), sitede yaşayan bazı vatandaşlar tarafından çiğ etle beslenen ve sürü halinde gezen köpeklerin arasında kaldı.

Görüntüleri paylaşıp, yardım istedi
Canını zor kurtaran Ayşe Zülal Oruç Levent’in yaşadığı dehşet anı görüntüler, güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Daha önce de Çankaya Belediyesi’ne şikayette bulunduğunu ve hiçbir cevap alamadığını söyleyen Levent, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak yardım istedi.

3 ay “iş göremez” raporu verildi
Vücuduna 8 dikiş atılan Levent, yaşadıklarını İHA’ya anlattı.

Levent, “Sitemizin bahçesinde gezerken 6 tane köpek sürüsünün saldırısına uğradım. Vücudumun kol, sırt ve basen kısmından kepçe şeklinde parça koparılmak suretiyle yaralandım. Hemen akabinde vücuduma 8 dikiş atıldı. Tüm gece hastanede müşahede altında kaldım. 3 ay ‘iş göremez’ halde raporlu, istirahatli evde kalmak zorunda kaldım.

Bunun üzerine tabii ki Çankaya Belediyesi’ne, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sesimizi duyurmaya çalıştık ancak hiçbir yaptırım olmadı. Sonrasında avukatımla beraber dava açtık. Şu an dava sürecindeyiz ancak ben ilk değilim. Son 1 ay içerisinde sitemizde, 3-4 sakinimize daha ısırılmak suretiyle köpekler saldırdı.” ifadelerini kullandı.

Hayvanların kısırlaştırılması için hiçbir önlem alınmıyor
Çankaya Belediyesinin hiçbir çağrılarına geri dönmediğini ifade eden Ayşe Zülal Oruç Levent, şöyle devam etti:

“Bu saldırılar esasında bana göre; hem bu kadar merkezi yerde çiğ etle, tamamen kokuşmuş tavuk etleriyle beslenmesinden dolayı meydana geliyor hem de belediye bunları kısırlaştırmak için artık belediye mi yapar bunu bilemiyorum ancak bu hayvanların kısırlaştırılması için hiçbir önlem alınmıyor.Hiçbir çağrımıza cevap gelmedi açıkçası. Çocuğum servisten gelirken bile inip ben almak zorunda kalıyorum çünkü yaşlı, çoluk çocuk hiç kimseyi dinlemeden köpekler saldırıyorlar. Hatta en son bu kez benim kızıma durduğu yerde aynı köpekler saldırdı ve bu konuda çok çaresiziz.”

Çankaya Belediyesi “Birlikte yaşayacağız” diyor
Öte yandan sokak köpeklerinin toplanmasına karşı çıkan CHP’li belediyeler arasında Çankaya da yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde belediyenin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda “Sokak hayvanları sahipsiz değil, birlikte yaşayacağız” ifadeleri kullanılmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Fidan’dan açıklama: Söz aldık! Bizimle hareket edecekler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık” dedi. Dışişleri Bakanı …

Bir yanıt yazın