İsveç devlet televizyonu SVT: Erdoğan NATO üyeliğimizi durdurmakla tehdit ediyor

NATO uyarısına dair Erdoğan’ın açıklamaları geniş yankı uyandırdı. İttifaka yeni katılımlar konusunda açıkça sesini yükselten tek ülkenin Türkiye olduğu vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27. Dönem 6. Yasama Yılı’nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda önemli mesajlar verdi.

Türkiye’ye verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Ülkemize verilen sözler tutulana kadar, bu konudaki ilkeli ve kararlı tutumumuzu koruyacağız.” dedi.

İsveç devlet televizyonu SVT, Erdoğan’ın açıklamasını, “Türkiye, yine İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini durdurmakla tehdit ediyor” başlığıyla aktardı.

Türkiye’nin taleplerine vurgu
Haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsveç ve Finlandiya’nın savunma ittifakı NATO’ya üyeliğini durdurabileceğini açıkladı. Bu, ülkeler Türkiye’nin taleplerini yerine getirmezse olacak.” denildi.

İsveç’in üyeliğine açıkça itiraz eden tek ülke
Bir ülkenin NATO’ya başvurusunun onaylanması için tüm üye devletlerin onayının gerektiği hatırlatıldı. Türkiye’nin, İsveç’in üyeliğine açıkça itiraz eden tek ülke olduğuna dikkat çekildi.

“Şimdi sadece Macaristan ve Türkiye kaldı”
Ankara, iadesi talep edilen teröristlerle ilgili işlemlerin yerine getirilmesini istiyor. Öte yandan, “Slovakya, İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu onayladı ve şimdi sadece Macaristan ve Türkiye kaldı.” notuna yer verildi.

Savon Sanomat: Türkiye’nin onayı eksik
Finlandiya basınından Savon Sanomat gazetesi, “Erdoğan, bir kez daha Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini engellemekle tehdit etti” başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Erdoğan’ın, “Finlandiya ve İsveç’in, vaatlerini yerine getirip getirmediğini yakından takip edeceğiz ve karar elbette parlamentomuza ait.” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin, 28 NATO üyesi ülke tarafından onaylandığı, sadece Türkiye ve Macaristan’ın onaylarının eksik olduğu anımsatıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın