Kadıköy’deki binadaki patlamaya terör soruşturması

Patlamanın yaşandığı dairede doğalgaz bağlantısı bulunmayınca terör şüphesi üzerinde duran yetkililer, her yeri en ince ayrıntısına kadar inceledi.
Dün gece İstanbul Kadıköy’deki patlama, kamuoyunun gündemine oturdu…

İlçenin Fikirtepe Mahallesi’nde 3 kişinin öldüğü patlama ve yangına ilişkin itfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin incelemeleri tamamlanırken, soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi.

Erdemler Sokağı 34 numaralı binada yaşanan patlama ve yangınla ilgili olay yeri inceleme ekipleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube uzmanları, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile istihbarat birimlerinin çalışması 5 saati aştı.

Terör şüphesi üzerinde duruluyor
Gece saatlerinde sona eren çalışmalarda, evde bulunan mutfak ve piknik tüpleri başta olmak üzere elde edilen bulgular, en ince ayrıntısına kadar incelemeye alındı.

Olayın meydana geldiği sokağın giriş ve çıkışlarındaki güvenlik kamera kayıtları, polis ekiplerince didik didik incelendi.

En ince ayrıntıya kadar…
Kriminal Polis Laboratuvarı’nda en ince ayrıntısına kadar incelenecek delillerin, patlamaya ışık tutması bekleniyor.

Patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığının anlaşılmasının ardından, bomba ihtimali ya da evin yasa dışı havai fişek imalathanesi olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Ne olmuştu?
Dün gece paniğe neden olan patlama sonrasında alevler yükseldi. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Patlamanın meydana geldiği bölgeye giden ekipler, dumandan etkilenen A.K. adlı bir kişiyi kurtardı.

İstanbul İtfaiyesi’nin 56 personel ve 13 araçla müdahale ettiği yangın güçlükle söndürüldü. Olay yerine girmeyi başaran itfaiye erleri, biri 10 yaşında olan 3 kişinin cesediyle karşılaştı.

İstanbul Valiliği tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda, yaralı olarak kurtarılan A.K.’nin Özbekistan uyruklu olduğu ifade edildi. Yaşamını yitiren 3 kişiden birinin A.K.’nin babası M.K, ötekinin ise kızı N.K.(10) olduğu kaydedildi.

Olayda ölen üçüncü kişinin kimliğinin ise henüz tespit edilemediği öğrenildi. Olay yerindeki cesetler, yapılan incelemenin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan gecenin özeti: Danışıklı şovumuzu yaptık bitti!

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İran’ın İsrail’e saldırısıyla ilgili, “Bu iş şu an sonuçlandı …

Bir yanıt yazın