Ukrayna-Rusya barışı teklifine Rusya’dan olumlu cevap!

Kremlin’den yapılan açıklamada; Putin ve Erdoğan’ın, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya görüşmesine ev sahipliği yapmasını görüşebileceği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşının başından itibaren Türkiye’nin barış için sarf ettiği çaba, tüm dünya tarafından takdir edildi.

Savaştan sonra başlayan barış müzakerelerine Antalya ve İstanbul’da olmak üzere iki kez ev sahipliği yapan Türkiye, krizi nihayete erdirmek için elinden geleni yapıyor.

Cumhurbaşkanı’nın barış çabası

Türkiye’nin öncülüğünde birçok olumlu adım atılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna-Rusya görüşmesinde Türkiye’nin ev sahipliği konusundaki çabaları da devam ediyor.

Rusya’dan olumlu açıklama

Bu kapsamda Rusya’dan bu konuda olumlu bir açıklama geldi.

Kazakistan’ın Astana kentinde düzenlenecek güvenlik zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir araya gelebilecekleri ifade edildi.

“Liderler konuyu görüşebilir”

Kremlin’den yapılan açıklamada, bu kapsamda Erdoğan’ın, Türkiye’de bir Ukrayna Zirvesi düzenlenmesi teklifinin de görüşülebileceği belirtildi.

Konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Putin ve Erdoğan, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın