Durduğunuz hata!.. Paris’te AB ve NATO karşıtı gösteride “Macron istifa” sloganları

Fransa’nın NATO ve AB konusundaki tutumunu kökten değiştirmesini talep eden çok sayıda protestocu hafta sonu Paris’te protesto düzenlerken, Macron’u da istifaya çağırdı.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle  karşılıklı artan yaptırımlar, Avrupa ülkelerinde enerji sıkıntısını kışın yüzünü göstermesiyle yükseltti.

Avrupa’nın bazı ülkelerinde tasarruf kararlarından memnun olmayanlar, söz konusu uygulamaları ve bozulan ekonomiyi protestolara başladı.

İngiltere, Almanya, Norveç ve Çekya’dan sonra Fransa’da da tepki gösterileri için halk sokaklara indi.

Başkent Paris’te düzenlenen gösteriler, protestocuların ekonomik bozulma, enerji ve sağlık kısıtlamaları olarak adlandırdıkları olaylarla ateşlendi.

Yürüyüş, Florian Philippot liderliğindeki sağcı Les Patriotes (Vatanseverler) partisi tarafından düzenlendi.

Binlerce kişi, AB’den ve NATO’dan ayrılma telebinde bulundu
2014-2019 yılları arasında Avrupa Parlamentosu üyesi olan Philippot’a göre, “ulusal direniş toplantısı” olarak adlandırılan mitinge binlerce insan katıldı.

Göstericiler, ‘Direniş’ yazan büyük bir pankart ve Fransa’nın AB’den ayrılması talebine atıfta bulunan ‘Frexit’ yazan daha küçük pankartlar tuttu.

“Macron istifa” sloganları
AB`den ve NATO’dan ayrılma çağrısı yapan göstericiler, Macron’u da istifa etmeye çağırdı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir Cevap Yazın