Yunanistan’da Türkiye paniği: Planları karmaşık hale getirdi

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, Yunanistan’da büyük paniğe açtı. Yunan emekli koramiral Martzoukos, Türkiye’nin SİHA konuşlandıracağı TCG Anadolu’nun Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın planlarını karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

Yunanistan Stratejik Araştırmalar ve Bilimsel Enstitüsü Başkan Yardımcısı görevini yapan emekli koramiral Vassilis Martzoukos, Türkiye’nin Yunanistan’ı askeri, siyasi ve diplomatik olarak kuşatmaya çalıştığını ileri sürdü.

Tarih boyunca Türkiye’nin emin olmadan herhangi bir hamlede bulunmadığını belirten Martzoukos, Türkiye’nin yeni elektronik harp silah sistemlerinin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.

EMEKLİ KORAMİRALDEN TCG ANADOLU İTİRAFI

Martzoukos, “SİHA’ların konuşlandırılacağı TCG Anadolu çok büyük bir gelişme. Eminim ki Türkiye, Yunanistan’ın ve hatta Güney Kıbrıs’ın planlarını daha karmaşık hale getirmek için Ege hariç diğer alanlarda kullanabilir” dedi.

Türkiye’nin Arnavutluk ve Libya’daki askeri varlığına işaret eden emekli koramiral, “Muhtemel bir çatışma durumunda Türkiye’nin niyetleri arasında Yunan Silahlı Kuvvetlerini dağıtmak var. Türkiye siyasi, askeri ve diplomatik olarak Yunanistan’ı kuşatmaya çalışıyor. Bunu da Libya ve Balkanlar üzerinden yapıyor. Bu da onun etki alanının Ege’nin daha batısına uzandığı anlamına gelir. Bu bizi ilgilendirmesi gereken bir şey” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin balistik füzelerine dikkat çeken Yunan amiral, “Ama gerçekçi olmalıyız. Biz de Türkiye gibi üretmemiz gerekiyor. Hava savunma sistemimiz Türkiye balistik füzelerini hesaba katmalı” dedi.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin birkaç yıl için denizaltılar konusunda çok büyük ilerleme kaydedeceğini da vurgulayan Martzoukos, Mavi Vatan’ın Yunanistan’ın egemenlik haklarına zarar verdiğini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın