Nedir bu Mehmetçik düşmanlığı? Meral Akşener, askerler sahada yoktu yalanını tekrarladı

Kahramanmaraş’a giden Meral Akşener, askerlerin sahaya geç indiğini söyledi ancak bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Depremin olduğu gün Mehmetçik depremzedelerin yanındaydı.

Türkiye, aynı gün yaşanan 2 şiddetli depreme kilitlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, geniş coğrafyada hissedildi.

Toplamda 10 ili vuran afet, büyük yıkımlara neden oldu. Dördüncü güne girilen büyük felakette, can kayıplarında bilanço giderek ağırlaşmaya başladı.

84’üncü saate girilirken, arama-kurtarma ekipleri canla başla mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmedi.

Bunun yanı sıra kahraman Mehmetçik de, ilk günden itibaren afet bölgesine yer aldı.

Çalışmalara katılan Mehmetçik, dağlık alanlardaki depremzedelere ulaştı, çadır kentler kurdu, enkazdan birçok canın çıkarılmasına yardımcı oldu.

Milyonlar afet bölgelerinden gelecek güzel haberlere odaklanırken, sahaya inen partili liderler de depremin üzerinden siyaset yapmayı ihmal etmedi.

Akşener, Mehmetçik’i hedef aldı

Sosyal medyada dolaşan asılsız iddialardan biri de İyi Parti Lideri Meral Akşener’den geldi.

Afetin dördüncü gününde Kahramanmaraş’a giden Akşener, afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren Mehmetçik’i hedef aldı.

“Askerin, jandarmanın deprem bölgesine girmesi gerekiyordu”

Akşener, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün geldim gördüm ki, pek çok aksaklık var. Sivil savunma kanunu diye bir kanun vardı. AFAD kuruldu. Ama AFAD’ın çalışan sayısı sınırlı. Sadece devlet memurunun var olduğu ve sayısının yetersiz olduğu bir kurum ortaya çıktı. 

Valilerin talimatıyla derhal askerin, jandarmanın deprem bölgesine girmesi gerekiyordu. Yardım dağıtımındaki tecrübesi daha fazladır.

Kutuplaştırma dili devam ediyor. Bu keşmekeşin, karmaşıklığın nedeni tek adam düzenidir. Ben herkesi ciddiyete, kapsayıcılığa davet ediyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın