Kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji, deprem bölgelerini uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği birçok bölgeyi bu kez de yağış bekliyor. Meteoroloji, bölge hakını tüm olumsuzluklara karşı uyardı.

Türkiye, 6 Şubat’ta tarihinin en büyük felaketini yaşadı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında Elbistan’da yaşanan 7.6’lık iki deprem 11 ili vurdu.

Coğrafyanın koca bir bölgesi sarsıntı sonrasında yerle bir oldu.

Şehirler koca bir enkaz yığınına dönerken, 48 bini aşkın vatandaşımız da can verdi.

Depremin izleri silinirken bölgeyi bu kez de yağış bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgelerini uyardı.

Akşam saatlerinden sonra etkisi artacak

Yağışların deprem bölgesi genelinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Adıyaman il geneli ile Şanlıurfa’nın kuzey ve batısı, Kahramanmaraş’ın güney ve doğusu, Gaziantep’in kuzey ve doğusunda çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) olacağı öngörülüyor.

Bugün öğleden sonra deprem bölgesinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artırması bekleniyor.

Yağışların, Kahramanmaraş’ın kuzey ve doğu, Adıyaman’ın kuzey, Malatya’nın güney ve batısının yükseklerinde 1500 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı tedbir uyarısı

Bölgede, yakın zaman önce yaşanan şiddetli yağışlar sebebiyle toprağın doyması, dere ve nehirlerin seviyelerinin yükselmesi ve beklenen yeni kuvvetli yağışlar dikkate alındığında sellere ve su baskınlarına, yer yer gök gürültülü sağanak yağışla yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve kar yağışlarının olduğu yerlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın