İyi Parti, FETO’yu öven İrfan Sönmez’i birinci sıradan vekil adayı yaptı

Meral Akşener, Fetullah Gülen için ‘berrak bir zekası olan büyük insan’ diyen avukat İrfan Sönmez’i, Elazığ’dan milletvekili yapmak için kolları sıvadı.

Seçim hazırlığı yapan partiler, YSK’ya milletvekili adaylarını sundu.

Listelerin yayınlanmasından sonra belli olan isimler tartışmalara neden oldu.

CHP’nin listesinde PKK destekçilerine verilen yerler dikkat çekerken, İyi Parti’nin de FETÖ hayranlarını ön plana çıkardığı ortaya çıktı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için ‘Allah dostu’ ifadelerini kullanan İrfan Sönmez’i Elazığ 1. sıradan listeye yazdı.

Akşener’in “Türk milliyetçisi” diyerek sahip çıktığı Sönmez’in, FETÖ’nün kanalında teröristbaşından övgüyle bahsettiği sözler yeniden gündem oldu.

“Allah dostudur”

Sönmez, Fetullah Gülen için şu ifadeleri kullandı:

Hocaefendi ile ilgili diyorlar ya İslam’ı bilmiyor, diğer dini cemaatleri de gezdim. Hepsini severim ama tabanı en güçlü topluluk cemaatin topluluğudur. Aynada ne varsa aşağıya da o yansıyor. Hocaefendinin son derece berrak bir zekası var. Türkiye’de yaşayan edebiyatçıların bile hocaefendi kadar kelime haznesi yoktur. Bir insanın çağrışımlarının büyük olması demek o insanın büyüklüğünü gösterir. Allah’ın dostlarına taarruz edenler Allah’a taarruz etmişlerdir. Hocaefendi bir Allah dostudur.

Sosyal medyada yaptığı övgüler de ortaya çıkan Sönmez, tepkilerin ardından çareyi hesabını kapatmakta buldu.

İyi Parti, FETÖ'yü öven İrfan Sönmez'i birinci sıradan vekil adayı yaptı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın