Şampiyon Cimbom, 32 yıl sonra Fenerbahçe’yi hem içerde hem de dışarda yendi:3-0

Süper Lig’in 37. haftasında şampiyon Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 3-0’lık skorla 32 sene sonra ilk kez Fenerbahçe’yi hem iç hem de dış sahada yenerek tarihe geçen bir istatistik elde etti.

Süper Lig’de 37. hafta dev bir maçla sona erdi. Okan Buruk yönetimindeki şampiyon Galatasaray ile Jorge Jesus’un ekibi Fenerbahçe, hakem Abdulkadir Bitigen yönetiminde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.
32 yıl sonra bir ilk gerçekleşti
Derbi mücadelesinde kazanan 3-0’lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım 32 sene sonra ilk kez Fenerbahçe’yi hem iç hem de dış sahada yenerek tarihe geçen bir istatistik elde etti.

Fenerbahçe isabetli şut çekemedi
Karşılaşmada Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 28 ve 79. dakikalarda Nicolo Zaniolo ve 71. dakikada Mauro Icardi kaydetti. Fenerbahçe, derbiyi isabetli şut atamadan tamamladı.

Şampiyon Galatasaray üst üste 5. kez kazandı
Süper Lig’de Fenerbahçe derbisiyle birlikte üst üste 5. maçını kazanan şampiyon Galatasaray puanını 85’e çıkardı. Konuk ekip Fenerbahçe ise 3 maçlık galibiyet serisinin ardından ezeli rakibine kaybetti ve 77 puanda kaldı.

İki takım son maçlarını oynadı
Bu derbi mücadelesiyle birlikte iki ekip Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu tamamladı. Ligde son haftada Galatasaray’ın Hatayspor, Fenerbahçe’nin ise Gaziantep FK ile karşılaşması gerekiyordu.

İki takımın da 6 Şubat’ta Kahramanmaraşlı merkezli depremler nedeniyle ligde çekilmesiyle Galatasaray ve Fenerbahçe son haftayı maç yapmadan geçirecek ve 3-0 hükmen galibiyet alacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Feyzullah Aktürk ve Taha Akgül Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk, 125 kiloda ise Taha Akgül rakiplerini …

Bir yanıt yazın