Önce CHP’nin dibini oydular, şimdi de 3’lü grup kurma kararı aldılar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı aldı.
Seçimlerin ardından partilerin meclisteki dağılımı da belli oldu.

Buna göre mecliste AKP’nin 263, CHP’nin 130, MHP’nin 50, İyi Parti’nin 44, DEVA’nın 15, Saadet Partisi’nin 10, Gelecek Partisi’nin 10 milletvekili var.

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet partisi toplam 35 milletvekilini Meclis’e gönderdi.

Grup kurmak için harekete geçtiler
Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP’den ayrılarak TBMM’de yeni bir grup kurma beklentisi içerisine girdi.

Görüşmeler sonuç verdi
DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında bir süredir devam eden, Meclis’te ortak bir siyasi parti grubu kurulmasına ilişkin görüşmeler nihayete erdi.

Bir süredir genel başkanlar düzeyine de taşınan görüşmeler sıklaştı.

Ortak grup kurma kararı alındı
Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı aldı.

Buna göre 3 parti tek bir çatı altında Meclis’te faaliyet yürütecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın