Erdoğan’dan İsveç’teki provakatif eyleme tepki: Bunlara asla boyun eğmeyeceğiz

AK Parti Bayramlaşma Programına video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç’teki saldırıyı kınayarak, “Tahrik ve tehdit siyasetine asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

İslam aleminin Kurban Bayramı’nda hassas noktası olan PKK terör örgütü ile işbirliği ve kutsal kitap Kur’an-ı Kerime karşı gerçekleştirilen çirkin saldırıların önüne geçilmedi.

Müslüman alemi Kurban Bayramını yaşarken İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemine izin verildi. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bayramlaşma Programına video konferansla katıldı.

İsveç’teki Kur’an-ı Kerim saldırısını kınayarak sözlerini başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele vurgusu yaparak tepki gösterdi.

“Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz”
Erdoğan, İsveç’teki eylemi kınayarak tepki göstererek şöyle dedi: Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.

Dili, rengi, kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın timsalidir. Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: Dili, rengi, kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın timsalidir. Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır.

Bayram, komşumuzu, akrabamızı ve yardıma muhtaç olanı gözetmektir. Bayram, birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi kuvvetlendirmektir. Hamdolsun her bayramda yediden yetmiş yediye milletimizin tamamının bir kardeşlik seferberliğine çıktığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

“85 milyon olarak hep beraber millet varlığımızı daha da güçlendiriyoruz”
Dargınlıkların bir tarafa bırakıldığı, küslerin barıştırıldığı, küçüklerin sevindirildiği, büyüklerin gönüllerinin alındığı, gariplerin elinden tutulduğu, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarının silindiği, kimsesizlerin kapısının çalındığı bu bayram günlerinde 85 milyon olarak hep beraber millet varlığımızı daha da güçlendiriyoruz.

Özellikle rekabet seviyesi oldukça yüksek seçimler sonrasında Kurban Bayramı’nın halkımızın farklı kesimleri arasında samimi bir kucaklaşmaya vesile olmasını diliyorum. Bayramları ruhuna, özüne ve manasına uygun olarak en güzel şekilde ihya etmeye çalışan İstanbul teşkilatımızı ayrıca kutluyorum.

Bencilliğin tüm dünyada bir veba gibi yayıldığı, özendirildiği günümüzde bayramlar, temsil ettiği değerlerle bize asıl varoluş gayemizi hatırlatıyor.Bayramlar vesilesiyle bir kez daha geride bırakacağımız en büyük mirasın mal, mülk değil, ülkeye, millete, ümmete ve tüm insanlığa kazandırdığınız eserler olduğunun şuuruna varıyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın