Erdoğan Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nde

Katar’daki temaslarının ardından Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı.
Tarihi seçim zaferi sonrası temaslarını yoğunlaştıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta NATO Zirvesi’ndeydi.

Burada kritik görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı, 2 gün süren zirvenin ardından yurda döndü.

Cumhurbaşkanı, çok geçmeden Körfez turuna çıktı.

Son durak BAE
İlk olarak Suudi Arabistan’a giden Erdoğan, ardından da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetine icabet ederek Katar’ın başkenti Doha’ya geçti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin liderinin son durağı Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Resmi karşılama
Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nda BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan ve Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı, beraberindekilerle birlikte El Vatan Sarayı’na geçti.

Erdoğan burada da BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan: İlişkilerimiz en üst düzeyde olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası şu açıklamalarda bulundu:

(Türkiye-BAE) Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey mekanizmasıyla ilişkilerimizin en üst düzeyde düzenli şekilde ele alınmasını sağlayacağız.
(Türkiye-BAE YDSK mekanizması) Anlaşmanın iş dünyamıza tanıtılması için sonbaharda İstanbul’da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenmesinde fayda görüyoruz.
Yatırımların teşviki, güvenlik, yenilenebilir enerji ve taşımacılık gibi alanlarda hukuki altyapıyı sağlamlaştıralım istiyoruz.

Birçok alanda 13 anlaşma imzalandı
Konuşmaların ardından Türkiye ile BAE arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında 13 anlaşma imzalandı.

Erdoğan, Zayed tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeğine de iştirak edecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın