Putin’in sözcüsü: Kırım Köprüsü’ne S-200 ile yapılan saldırılar yanıtsız kalmayacak

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Rusya’dan yapılan açıklamada ise yapılan saldırının intikamının alınacağı vurgulandı.
Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş 1.5 seneden beri devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu.

“Ukrayna, Kırım Köprüsü’ne S-200 füzesiyle saldırdı”
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 13.00 sularında Kiev rejimi, saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım Köprüsü’ne terör saldırısı girişiminde bulundu.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna füzesinin zamanında tespit edildiği ve Rus hava savunma sistemlerince havada engellendiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir hasar olmadığı ve kayıp yaşanmadığı belirtildi.

Rusya: Ukrayna, Kırım Köprüsü’ne S-200 füzesiyle saldırı girişiminde bulundu

Köprüden dumanlar yükseldi
Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan videoda Kırım Köprüsü’nün etrafından duman yükseldiği görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın gece saatlerinde Kırım Yarımadası’na 20 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu ve İHA’ların havada vurulduğunu bildirmişti.

Kırım, 2014’te Rusya tarafından ilhak edilmişti.

Kritik öneme sahip
Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadasını Rusya’ya bağlayan ve yapımı milyonlarca dolara mal olan Kırım Köprüsü Rus askerlerine malzeme taşımak için hayati bir bağlantı görevi görüyor.

Ukrayna tarafından Kırım’ın ilhakının sembolü olarak görülen köprü uzun süredir Kiev’in hedefindeydi ancak son haftalarda daha yoğun ve artan saldırılara maruz kaldı.

“Saldırılar yanıtsız kalmayacak”
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Kırım Köprüsü’ne ve Kırım Yarımadası’na Ukrayna tarafından saldırı girişiminde bulunulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Kırım Köprüsü, saldırıların kabul edilemez olduğu tamamen sivil altyapıdır. Geçen yılın sonbaharından beri köprü bu tür saldırılara maruz kalıyor. Ayrıca (bu saldırılarla) sivillerin ölümüne de yol açtılar.

Batı’nın büyük yardımlarına rağmen temas hattındaki durumu değiştiremeyen Ukrayna ordusunun “terör yöntemleriyle” sivil yerleri ve sivilleri hedef aldığını belirten Zaharova şöyle devam etti:

Bu tür sabotaj eylemleri, bir kez daha uluslararası topluma Kiev rejiminin gerçek yüzünü gösteriyor. Bu tür barbarca eylemler haklı gösterilemez ve cevapsız kalmayacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın