İBB’de art arda grev ve işçi protestoları gündem oldu!…

İBB iştirak şirketi İSPARK A.Ş çalışanları, sonuç çıkmayan toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonra grev sürecini başlatıyor.
2019’da AK Parti’den CHP yönetimine geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adeta zamanda geri gitti.

Yerel seçimlere kısa süre kala bir dönemlik sürece bakıldığında birçok eksiklik göze çarparken İBB ve iştiraklerinde çalışan personelin mağduriyeti de dikkat çekiyor.

Hem kurum kaynakları hem de hizmet kalitesinde ciddi sorunlar yaşanan İBB’de çalışanlar hakkını arıyor.

İBB’de art arda grev ve işçi protestoları

Bu kapsamda ilk olarak İBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ çalışanları, ücretlerinin artırılması için Saraçhane Parkı’nda bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı.

Daha sonra ücretlerini alamayan şoförler, İBB’ye karşı isyan etti.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İBB yönetiminin özel halk otobüsü esnafının hak edişlerinin yatırmamasından ötürü özel halk otobüsü esnafının mağduriyeti hakkında basın açıklaması yaptı.

İBB bünyesinde temizlik işçileri de grev kararı aldı.

İBB yönetimindeki İSTAÇ ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamazken, 25 bin liranın altında ücret kabul etmeyen 5 bin 500 çöp transfer işçisi grev için hazırlanıyor.

İSPARK işçileri de grev kararı aldı

Tüm bunların ardından son olarak bugün bir grev kararı daha geldi.

Toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonuç alamayan İSPARK A.Ş çalışanları da greve gidiyor.

Görüşmeden sonra çalışanlara gönderilen mesajda, grev sürecinin İşkur raporundan sonra başlayacağı belirtildi. İşçilere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

Değerli arkadaşlar; Bugün toplu ş sözleşmesi görüşmelerinin 5. oturumu arabulucu ile müzakere edildi. Hiçbir madde görüşülmeden karşılıklı uyuşmazlık tutanakları tutuldu, bugün itibarıyla arabulucu süreci tamamlanmıştır. Arabulucu 3 gün içinde uyuşmazlık raporunu yazıp İşkur’a gönderecektir. İşkur’da uyuşmazlık raporunu taraflara tebliğinden sonra grev kararı sürecimiz başlayacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın