Türk düşmanı Menendez ile eşinin pislikleri bir bir ortalığa seriliyor!

Her fırsatta yaptığı açıklamalarla Türkiye karşıtlığını dışa vuran New Jersey’nin Demokrat Senatörü Bob Menendez, rüşvet almakla suçlanıyor.

Menendez’in eşi Nadine Arslanian, suçlamaların odağındaki bir diğer isim olarak göze çarpıyor.

Çift hakkında 39 sayfalık iddianame hazırlandı. İkilinin, iş insanlarıyla rüşvet ilişkileri inşa ettiği belirlendi.

Altın külçeleri ve nakit yığınları

Menendez’in evini arayan yetkililer, değeri 100 bin doları aşan iki külçe altın ve 480 bin dolarlık gizli nakit para ele geçirdi.

Ortaya çıkarılan rüşvet ağının yanı sıra altın külçeleri ve nakit yığınları, yalnızca ABD’de değil, uluslararası kamuoyunda da gündem oldu.

Google’da altın kilosu fiyatını sorguladılar

Müfettişler, Menendez’in bilgisayarında “altın kilosu fiyatı” ifadesini içeren Google araması yapıldığını tespit etti.

Ayrıca sanıklardan birinin parmak izlerini ve DNA’sını bir nakit zarfın üzerinde buldular. İş insanlarından birinin parasını ödediği lüks bir aracın da garajda tespit edildiği kaydedildi.

Arslanian’dan Menendez’e mesaj: Gururlu sahipleriyiz

Söz konusu aracın, Menendez’e rüşvet planına katılması nedeniyle verilen çok sayıdaki hediyeden yalnızca biri olduğuna dikkat çekildi.

İddianamede, çift arabayı aldıktan sonra Arslanian’ın kocasına mesaj atarak şunları söylediği belirtiliyor: “Tebrikler, biz (o aracın) gururlu sahipleriyiz.”

FBI’ın evde buldukları

Aralarında hava temizleyici ve egzersiz ekipmanının da bulunduğu diğer ev mobilyalarının masraflarının da ödendiği ortaya çıkarıldı.

Menendez ve altın bozdurduğu konuşulan Arslanian olayının ayrıntıları, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerince yapılan aramalarla gözler önüne serildi.

İki adet 1 kiloluk altın külçesi, 11 adet bir onsluk altın ve nakit dolar tespit eden FBI, bunların bir kısmını dolaptaki kıyafetlerin içine gizlenmiş zarfların içinde buldu.

Savcılar, çiftin bir bankanın kiralık kasasında yaklaşık 80 bin dolar tuttuğunu söyledi.

Nadine Arslanian kimdir

2020 tarihli bir YouTube röportajında Nadine Arslanian, ülkedeki iç savaş sırasında doğduğu yer olan Lübnan’dan kaçtığını anlattı. Arslanian, Ermeni bir ailenin çocuğu olarak doğduğunu söyledi.

Arslanian, kaçış hikayesini şu ifadelerle dile getirdi:

İç savaş sırasında Lübnan’dan Yunanistan’a, oradan Londra’ya kaçtık, Amerika Birleşik Devletleri’ne geldik ve yaklaşık 7 ay Palo Alto’da kaldık. Ardından New York’a taşındık.

Arslanian, lisans ve yüksek lisans eğitimi için New York Üniversitesi’ne (NYU) gittiğini, uluslararası politika ile Fransız kültürü ve medeniyeti üzerine uzmanlaştığını kaydetti. Kendisinin de NYU’ya giden bir kızı olduğunu belirtti.

Menendez ile tanışma hikayesi

Bob Menendez, Arslanian ile Aralık 2018’de tanıştı. Tanışmalarının ardından, birlikte dünyayı gezmeye başladılar. 5 ayda 4 ülkeye gittiler.

Bir Amerikan restoran zincirinin sahibi tarafından tanıştırıldıklarını söyleyen Arslanian, “O zamanlar Bob’un senatör olduğunu bilmiyordum.” dedi.

Arslanian, Menendez hakkında konuşurken, “Çok zeki, harika bir mizah anlayışı var.” diye ekledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın