Şirinevler’de doğalgaz patlaması: 2 ölü, 4 yaralı

Şirinevler’de bir binada patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı.
İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi’ndeki bir binanın beşinci katında doğalgaz patlaması yaşandı.

Patlama sonucu en az 2 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır toplam 4 kişi de yaralandı.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler çalışma başlattı

Güvenlik güçlerince sokak kapatılırken, belediye ve AFAD ekipleri de bina içerisinde çalışma başlattı.

Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar orada bulunan araçların üstüne düşerken, çevredeki bazı binaların camları da kırıldı.

Sokak üzerinde bulunan bir ağaç da patlamadan dolayı bir aracın üstüne devrildi.

2 ölü, 4 yaralı

Yaşanan şiddetli patlamanın ardından İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi:

Bahçelievler İlçesi Şirinevler Mahallesi’nde bir binada meydana gelen ve doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamada ilk belirlemelere göre bir 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştır.

Vali Gül olay yerine intikal etti

Patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklı olarak değerlendirildiğini bildiren Gül, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti.

“Zarar tespit çalışmaları sürüyor”

Olay yerini inceledikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gül şunları kaydetti:

İlk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. Ayrıca hafif yarası bulunan bir vatandaşımız da var. Yangını itfaiyemiz söndürdü. Binada yaşayan vatandaşlarımız yetkililer tarafından tellere ve kamu kurumlarına tahliye edildi. Diğer apartmanlardaki zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Davut Gül de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nöbetçi cumhuriyet savcısı, olay yeri incelemesi, delil tespiti için patlamanın yaşandığı dairede incelemelerde bulundu.

“Patlamanın yaşandığı bina belediyeye çok yakındı”

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ile Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bahadır, bir televizyona canlı yayında yaptığı açıklamada, bir sokakta doğal gaz patlaması meydana geldiğini ve ona bağlı olarak da yangın çıktığını belirtti.

Bölgeye, itfaiye, sağlık ve zabıta ekiplerinin sevk edildiğini, itfaiyenin yangına müdahale ettiğini aktaran Bahadır, patlamanın gerçekleştiği binanın belediyenin ana binasına yakın olduğunu kaydetti.

Çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu dile getiren Bahadır, “Hatta ‘Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?’ diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğal gaza bağlı olduğunu söylediler.” diye konuştu.

Çevredeki binalar tahliye ediliyor

Yaşanan patlamanın ardından güvenlik gerekçesiyle çevredeki binalar tahliye ediliyor.

Ekiplerin binadaki müdahalesi sürüyor.

Patlama anı kameralara yansıdı

Bahçelievler Şirinevler 7’nci Sokak’ta yaşanan doğalgaz patlaması sırasında büyük panik yaşandı.

1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı patlama sırasında yaşanan koşuşturmaca güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde patlama ile birlikte caddede yürüyen vatandaşlar kaçışıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir Cevap Yazın