Ev sahibi kiracı kavgasında akıllara durgunluk şeytanlık!

Bir ev sahibi, anlaşmazlık yaşadığı kiracıları eve giremesin diye kapıların kilitlerine yapıştırıcı sürdü. Günlerdir evlerine giremeyen kiracılar ise “Duş alamadık, ellerimizde kapıları açmak için karga burun taşıyoruz” dedi.

Son yılların en büyük sorunları arasında ev sahibi ve kiracı kavgaları geliyor…Kan akma derecesine gelen tartışmalarda dehşet saçıldı. Yaşanan olaylara karşı arabuluculuk yöntemiyle çözüm ararken yaşanan kavgalara da yenileri ekleniyor.

Bu kez olayın adresi İstanbul’un Çekmeköy ilçesi oldu. Yaşanan olayda ev sahibi, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle kiracıları ile anlaşmazlık yaşadı.

Ev sahibi anahtar girişine yapıştırıcı sürdü

Ev sahibi, kiracılarının eve girememesi için kapıların kilitlerine yapışkan madde sürdü. Yaşanan anlaşmazlık sonrası binada yaşayan ev sahibi, kiracıların bulunduğu dairelere ait sayaçları söktü, kiracılarına küfürler yağdırdı. Daha sonra kapıların deliğinde anahtar kırıp üstüne yapıştırıcı sürdü. Kiracılar ise günlerdir evlerine giremediklerini belirtti.

İstanbul’da ev sahibi kiracı kavgası
O anları kaydettiler

Yaşanan olayların ardından ev sahibinden şikayetçi olan kiracılar, o anları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Kiracılar ev sahibinden şikayetçi oldu

Ev sahibinin kapı kilidine sürdüğü yapıştırıcı yüzünden günlerdir evlerine giremediklerini belirten kiracılar, akrabalarında kaldıklarını belirterek mağdur olduklarını ifade etti.

Giysilerini bile değiştiremediklerini ve duş alamadıklarını belirten kiracılar, ev sahibinden şikayetçi oldu.

İstanbul’da ev sahibi kiracı kavgası
“Evden gittiğimiz zaman anahtar ucunu kırıyor içine de yapıştırıcı sürüyor”

Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracı Selma Koç, şunları ifade etti:

Ev sahibimiz yüksek kira istediği için biz de kabul etmedik. Elektrik, su ve doğalgaz saatlerimizi söküyor. Bizi kameralardan takip ediyor, evden gittiğimiz zaman anahtar ucunu kırıyor içine de yapıştırıcı sürüyor.

Eve giremeyelim diye yapıyor bunu. Bunu defalarca yaptı ve biz çilingir çağırarak açtırdık. Burası benim evim ve ben burada yaşamak zorundayım. 40’tan fazla saatimizi söktü. Her seferinde biz karakola gidip ifade verdik. Binada bulunan diğer daireler de bunu yapıyor.
İstanbul’da ev sahibi kiracı kavgası
“Elektrik ve suyumu kapattırdı”

Günlerdir evlerine giremeyen kiracı Pınar Erdoğan, şu şekilde konuştu:

Yaklaşık iki aydır bu baskı devam ediyor. Kiramızı 6 bin 500 liradan 14 bin lira yaptığını söyledi. Ben de ödeyemeyeceğimi söyledim. Devletin vermiş olduğu yüzde 25 kuralını hatırlattım. Daha sonrasında biz savcılığa gittik.

Ev sahibi sahte kontrat düzenleyip elektrik ve suyumu kapattırdı. 2-3 gündür evime geldiğimde kapımın kilidinde yapışkan olduğunu gördüm. İkinci kez kapımı açtırıyorum. Ben şu anda dışarıda bir başkasının montu ile duruyorum.

Benim evim var içeride eşyalarım var fakat evime girip eşyalarımı alamıyorum. Bir kadın olarak ben çantamda karga burun taşıyorum, çünkü evime giremiyorum.

Yağmur yağıyor montumu almak istiyorum, en temel ihtiyacım olan duş almak istiyorum. Gidip bir başkasının yanında kalmak istemiyorum. Şu anda arkadaşımın evinde kalıyorum ve onun kıyafetlerini giyiyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın