Kuzeyi kaldırdık, Kıbrıs Türk Devleti hayırlı olsun!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Kıbrıs Türk Devleti’ çıkışını değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bengü Türk TV’de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek.” sözlerini değerlendiren Tatar, Kıbrıs’ta bir Türk devleti olduğunu göstermesi bakımından “kuzey” isminin değiştirilmesinin önemli bir adım olacağını belirtti.

“Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz”

Sözlerinin devamında çarpıcı ifadeler kullanan Tatar, “Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi ‘bütün ada yönetimi bizdedir’ diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz.” dedi.

“Kıbrıs Türkü’ne değer verdiği için Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederim”

Bahçeli’ye sözlerinden ötürü teşekkür eden Tatar şunları söyledi:

“Kuzey dediğinizde kendinizi sadece kuzeye kapatıyorsunuz. Madem onlar öyle diyor ben de Kıbrıs Türk Devleti diyorum. Bu şekilde bir tartışma belli ki başlamıştır. Sayın Devlet Bahçeli’ye Kıbrıs’ı gündeme getirdiği için, Kıbrıs’a önem verdiği için ve bize sahip çıktığı için, Kıbrıs Türkü’ne değer verdiği için kendisine teşekkür ederim.”

Rum kesiminin bütün ada yönetiminin kendilerinde olduğu yönündeki açıklamalarına karşı çıkan Tatar, adanın Osmanlı adası olduğunu ifade ederek, Türkleri azınlığa düşürmeye çalıştıklarını söyledi. Tatar, Kıbrıs’ın Anadolu’nun bir parçası olduğunu belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın