Bölüfçü Akşener’den kurmaylarına “ittifak” talimat

İYİ Parti seçime tek başına girme kararı almıştı. Bu yönde adaylarını açıklıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu kez İzmir’in ardından Eskişehir’de kimi aday göstereceğini açıkladı. Akşener’in parti kurmaylarına ittifaksız seçime girme konusunda uyarıları da oldu.

“SEÇİMİ KAZANMAKTA İTTİFAK BAŞARILI OLMADI”

“Seçimi kazanmakta ittifak sisteminin başarılı olmadığını gördük. An itibarıyla özü başımıza yalnız başımıza seçime gideceğiz.” İttifaksız seçime gireceğini bir kez daha vurguladı. Ardından bu açıklamaları yaptığı şehir Eskişehir’de kimi aday gösterdiğini duyurdu. “Melih boyun kaçmış, kilon kaçmış hep beraber göreceğiz. Bu arada benim boyum kaçmış kilom kaçmış hep beraber göreceğiz.” dedi.

“BOYUMUZ, KİLOMUZ KAÇ GÖRECEĞİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir’deki programında partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Melih Aydın olduğunu açıkladı. Akşener, “Yalnız başımıza seçime gideceğiz. Ve benim boyum kaçmış, kilom kaçmış hep beraber göreceğiz” dedi.

GENEL MERKEZ YEREL SEÇİM KOMİSYONU KURULDU

Akşener’in bu açıklamaları sonrası gözler İstanbul, Ankara gibi illerde kimlerin aday olacağına çevrildi. Ancak henüz isimlerin konuşulmadığı öğrenildi. İki il özelinde aday belirlemenin de uzun süreceği belirtildi. Genel merkez yerel seçim komisyonu kuruldu. Komisyon illerde kurulan koordine kurulları aday adaylarını bölge genelinde belirleyerek, genel merkeze rapor sunacak. Adayları başkanlık divanı belirleyecek.

AKŞENER’DEN KURMAYLARINA TALİMAT

Bu arada edinilen bilgilere göre, İYİ Parti artık ittifak geçmişine ilişkin konuşmama kararı aldı. Sözcü gazetesinin haberine göre Akşener, başkanlık divanında kurmaylarına medyaya konuştuklarında ittifaksız seçime girme konusunu sekteye uğratacak o karardan farklı anlaşabilecek açıklamaları yapmama talimatı verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın