Türkiye ABD himayesindeki hainleri vurdu, panik başladı! Yardım çığlıkları atıyorlar

Ankara’dan yapılan ‘Uzak durun’ uyarısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri havadan ve karadan onlarca terör noktasını vurdu. Darmaduman olan terör örgütü ise koalisyon güçlerine yalvararak yardım istedi.
İçişleri Bakanlığını hedef alan terör saldırısının ardından Ankara’nın “üçüncü taraflar PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak dursun” açıklamaları terör örgütü PKK’yı karıştırdı.

Örgüt bir yandan koalisyon güçlerinden bir dizi koruma tedbiri isterken diğer yandan işgal hattında alarm durumuna geçti.

TÜRKİYE VURDU PANİK BAŞLADI

Türkiye’nin açık hedef açıklaması ile birlikte terör örgütüne ait ana karargâh, cephanelik ile çok sayıda örgüt aracı vuruldu Havadan ve karadan vurulan 50’yi aşkın terör noktası PKK yönetiminden koalisyona yönelik çağrılar paniğin gerçek boyutlarını ortaya koyarken terör elebaşı Şahin Cilo, Ankara saldırısını yapanların Suriye’den gitmediği yalanına başvurdu.

Bir diğer terör elebaşı Bedran Çiya ise Türk bombardımanları sebebiyle ABD ve Rusya’dan yardım istedi.

İÇ TARAFLARA TAŞINIYORLAR
Okul, cami ve hastaneleri silah ve cephane deposu hâline getiren kanlı terör örgütü, diğer yandan Kandil kadrolarının tüm seyahatlerini yasakladı. ABD’den uçaksavar yanında Deyr el Zor’da Araplara karşı birlikte kullandıkları helikopter ve İHA-SİHA’ları isteyen PKK yönetimi, Şeddadi, Koniko ve El Omar’da ABD üslerinin kendilerine açılması talebinde bulundu.

Türk kara ve hava operasyonun devam etmesinden korkan kanlı yapı, koalisyon unsurlarından Kamışlı ve çevresinde bulunan tüm stratejik kurum ve teçhizatla birlikte örgüt ileri gelenlerinin bir süre Deyr el Zor, Tabka ve Rakka içlerine taşımasını istedi. PKK’nın bir diğer isteği de Suriye-Irak geçiş koridorunda koalisyon devriyelerinin artırılması oldu. Terör örgütü ayrıca ABD tarafından verilen zırhlı personel taşıyıcılara koalisyon armaları takılmasını ya da örgütün kara nakil araçlarına ABD devriyelerinin eşlik etmesini istiyor.

SİVİL KIYAFET GİYİYORLAR
Türk SİHA ve kara unsurlarının bombardımanları sonrası örgüt içi telefon kullanımı, WhatsApp, Telegram konuşmaları yasaklandı. Kandil kadrosunun sivil görünümle Haseke ve çevresinde bulunan mülteci kamplarına yerleştirilmesi kararı alındı. Bölge geneli karargâhların yerleşim yoğun alanlara taşınması ve araçlarda örgüt flamalarının sökülmesi, örgüt kamuflajları yerine sivil kıyafetlerin giyilmesi istendi.
PKK mevcut panik yanında Menbiç, Tel Rıfat, Ayn İsa, Resülayn, Aynel Arab ve Tel Abyad yönünden başlayacak bir kara harekâtının da korkusunu yaşıyor.  Haseke-Kamışlı aksında yoğunlaşan operasyon örgütün teknik, askerî, mali yönünü özel hedef hâline getiren bir mahiyet arz ediyor. Tel Rıfat, Menbiç, Ayn İsa, Aynel Arap sahasında da PKK’ya ait bir çok araç ve nokta aynı kapsamda imha edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın