Adana’da trafiğin son noktası! Şehirde bütün yollar tıkandı, çalışanlar işine geç kaldı

Adana’da trafik yoğunluğundan dolayı gerilimli bir gün yaşandı. Adana’nın bütün ana ve tali yolları tıkanınca herkes işine geç kaldı. Büyükşehir, Çukurova ve Seyhan Belediyelerinin yaz aylarında yapacakları çalışmaları kış aylarında yapması trafik sıkışıklığının müsebibi olarak yorumlanıyor.

Alınan bilgilere göre Adana sabah ve akşam saatlerinde işe gidiş ve gelişlerde trafik işkencesi altında. Akıllı kavşakları bile kullanmasını bilmeyen sürücüler trafiği aksattığı gibi belediyelerinde trafik yoğunluğuna göre devreye giren ışık sisteminden kaçınması büyük tepkilere yol açıyor. Adana şehir hastanesi kavşağı, balcalı yolu, otoban, Yüreğir’deki Çolak bulvarı, Öğretmenler Bulvarı Alpaslan Türkeş Bulvarı dahil olmak üzere Adana’da yoğun bir trafik sıkışıklığı yüzünden herkes işine geç kaldı. Sabah saat 07.00’da yola çıktığı halde 09.40’a kadar Sarıçam stat civarındaki binalarda MİT lojmanlarına kadar zor geldiğini belirten yolcular, “Belediyecilik bu değil. Yol yok. Hizmet yok. Masa başında şehir yönetilmez. Mersin-Adana yolu trafiğe kapalı. Ana yollar trafik yükünü kaldırmıyor. Zeydan Karalar belediyecilikte sınıfta kalmıştır.” diyerek öfkelerini dile getirdiler.

Bilindiği gibi, Adana kent genelinde bulunan 1605 okulda 519 bin öğrenci ve 34 bin 116 öğretmen ile yönetici yeni eğitim öğretim döneminde ders başı yapması, keza Çukurova Üniversitesi, şehir hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi Adana Adalet Sarayı’nın Yüreğir ve Çukurova ilçesinde olması trafiği etkilediği yönünde ciddi şikayetler var.

Adana’daki ana yollar, bulvarlar ve Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun şehir merkezindeki bağlantı yollarında araç yoğunluğu oluştu.  İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesince de karadan ve havadan helikopterle denetim gerçekleştirildiği ve trafikekiplerinin yoğunluğun oluştuğu noktalarda araçların geçişlerini düzenleyerek trafik akışını sağladığı bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın