İsrail ordusu sivil konvoyu bombaladı:70 kişi öldü, 200 yaralı var

İsrail ordusu yerinden edilmiş insanların konvoyunu bombalarken, en az 70 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik başlatacağı kara operasyonu öncesi Filistinli siviller, güney bölgelerine doğru yola çıkarken kötü haberler gelmeye devam ediyor.

İsrail ordusu sivil konvoyu hedef aldı

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin hayatını kaybettiğini, 200’den fazla yaralı olduğunu açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı “yeni bir katliam” şeklinde niteledi.

Haberde, İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze’nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı aktarıldı.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde güneye çekilmesi yönünde duyuruda bulunduğu bildirilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın