Biden Filistin davasında Mehter takımımız gibi iki ileri bir geri!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Gazze’yi işgal etmesinin büyük hata olacağını belirterek Hamas’ın tamamen yok edilmesi gerektiğini ancak Filistin yönetimi ve devleti için bir yol olması gerektiğini ifade etti.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Hamas’a karşılık veren İsrail, hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanmayı sürdürüyor.

Abluka altındaki Gazze’ye düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670’e yükseldi.

Gazze’de yaşamını yitirenlerin arasında 750’den fazla çocuk da bulunuyor.

İsrail’de ise can kayıplarının 1300’ün üstünde olduğu belirtiliyor.

Biden: İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük hata olur

CBS News kanalına konuk olan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Gazze’de savaş kurallarına uyacağına inandığını vurgulayarak böylelikle masum Gazze halkının gıda, su ve ilaçlara erişimi olacağını dile getirdi.

Biden, “Şu noktada İsrail’in Gazze’yi işgalini destekler misiniz?” sorusuna, “Bunun büyük bir hata olacağını düşünüyorum. Bana göre Gazze’de olanlar aşırılıkçı Hamas’la ilgili. Tüm Filistin halkını temsil etmiyor. İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi hata olur. Ama girip Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçıları yok etmesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hamas’ın tamamen yok edilmesi gerektiğini ancak Filistin yönetimi ve devleti için bir yol olması gerektiğini belirten Biden, “Bu yol, iki devletli çözümdür ve on yıllardır ABD’nin politikası haline gelmiştir. İsrail’in yanında 5 milyon Filistinliye bağımsız bir devlet oluşturacaktır.” diye konuştu.

“Şu anda en önemli husus bu vahşete son vermek”

ABD’nin önceliklerinin sadece Amerikalı rehineleri kurtarmak olmadığını belirten Biden, “Şu anda en önemli husus bu vahşete son vermek ve sorumluları cezalandırmak.” ifadesini kullanırken ABD askerlerinin Orta Doğu’da bir savaşa dahil olma ihtimaline ilişkin, “Bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum.” diyerek İsrail’e gerekli tüm desteği sağlayacağına söz verdiğini anımsattı.

Son olayların ABD’de güvenlik tehdidini artırıp artırmadığına dair Biden, ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu’yla (FBI) bir toplantı yaptığını, güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydetti.

İnsani koridor oluşturulmasına destek

Biden, Gazze’de 2 milyon kişi için insani bir koridor oluşturulması hakkında, “Bunu istiyoruz. Ekiplerim (İsrail’le) görüşüyor. Güvenli bölge nasıl oluşturabiliriz diye Mısır’la da görüşüyoruz. Bölgedeki çocuk ve kadınları çıkarmak için. Ancak kolay değil.” diye konuştu.

“İran’ın saldırıya dahil olduğu yönünde açık delil yok”

Hizbullah ve İran’a mesajının ne olduğunun sorulması üzerine ise Biden, “Yapmayın, yapmayın, yapmayın” vurgusunda bulundu.

Biden, İran ve Hizbullah’ın gerginliği artıracak adımlardan kaçınması gerektiğine işaret ederek İran’ın Hamas saldırısına dahil olduğu yönünde açık bir delil bulunmadığını söyledi.

İran’ın Hamas ve Hizbullah’ı sürekli olarak desteklediğini kaydeden Biden, “Ancak saldırıyı önceden biliyorlar mıydı? Saldırıyı planlamaya yardım ettiler mi? Henüz bu yönde bir kanıt yok.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın