Cehenme hoş geldiniz! İsrail Savaş Kabinesi’den “Gazze Şeridi’ne kara harekatı” kararı!

İsrail Savaş Kabinesinin toplantısına katılan ABD Başkanı Joe Biden’a, “Gazze Şeridi’ne gerçekleştirilecek bir kara harekatının kaçınılmaz olduğu” bildirildi.

İsrail ve Hamas çatışmalarının gölgesi altında geçtiğimiz günlerde İsrail’e giden ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Savaş Kabinesi’nin toplantısında da yer aldı.

İsrail Kanal 12 televizyonunda, Biden’ın katıldığı İsrail Savaş Kabinesi toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar yayınlandı.

“Gazze’ye kara harekatı mecburi”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da bulunduğu toplantıda, Biden’a Gazze’ye kara harekatı yapmaktan başka çarenin olmadığının iletildiği aktarıldı.

İsrail’in Gazze’deki Filistinli gruplara ezici bir zafer elde etmemesi durumunda Tel Aviv’in Orta Doğu’daki konumunun zarar göreceği aktarılan Biden’ın ise Kabine’ye, “ABD’nin Gazze’de İsrail’in herhangi bir kara harekatına destek olacağı” sözünü verdiği vurgulandı.

“Suudi Arabistan ile normalleşme”

Savaş Kabinesi üyelerinin Biden’a mutlak zafer dışında Tel Aviv’in bölgedeki stratejik önemini kaybetmesinin yanı sıra Hamas’ın sürpriz saldırısı öncesinde çok tartışılan; “Suudi Arabistan ile normalleşme” konusunda stratejik hamleler yapma yetisini de yitireceği ifade edildi.

Toplantıya İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ultra Ortodoks Yahudi Şas Partisi lideri Arya Deri, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz katıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde 7 Ekim’de başlayan saldırılardan 4 gün sonra “Acil Durum Hükümeti” ve buna bağlı daraltılmış bir Savaş Kabinesi kurulması için anlaşmıştı.

Kara harekatı için hazırlıklar tamamlandı

İsrail resmi devlet televizyonu KAN’ın haberinde ise, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze’ye yapılacak kara harekâtının, savaşın “Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki” ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın