Soykırımcı İsrail, Han Yunus’a saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.
Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL HAN YUNUS’A SALDIRDI: 9 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

01.25: İsrail ordusunun, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail, Han Yunus’taki El-Celal Caddesi’ne hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda en az 9 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığının bir diğer açıklamasına göre, İsrail ordusu, Cebaliya Mülteci Kampı’nın batısında Tövbe Camisi ile Gazze’nin orta kesiminde En-Nusayrat Çarşısı’nı da bombaladı. Nusayrat Çarşısı’na yönelik saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu ifade edildi.

00.37: Al Jazeera’ye konuşan BM Güvenlik Konseyi’nden diplomatik kaynak, “ABD, İsrail’in meşru müdafaa hakkını onaylayan bir karar taslağı yayınladı. Amerika’nın karar taslağı Gazze’de ateşkes veya insani ateşkes çağrısında bulunmuyor” dedi.

23.15: İsrail ordusundaki Hahamlar, askerleri işgale hazırlıyor. Asker Hahamlar Tevrat gezdirip ayin yapıyor.

22.57: Gazze’deki Vakıflar Bakanlığı: İsrail, 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 26 camiyi tamamen yıktı.

HAMAS: SERBEST BIRAKMAK İSTEDİĞİMİZ İKİ REHİNEYİ İSRAİL KABUL ETMEDİ

22.20: Hamas, iki rehineyi “insani nedenlerle” serbest bırakmaya karar verdiğini ancak İsrail’in “onları kabul etmeyi reddettiğini” söyledi.

İSRAİL, HASTANEYE UYARI FİŞEĞİ ATTI

22.09: İsrail ordusu, Gazze’de Nasır mahallesi ve Durrah hastanesi bölgesine aydınlatma fişekleri attı. Panik içindeki Filistinliler, hastanenin vurulmasından endişe ediyor.

21.53: Kızılay, Gazze’deki hastane ve ambulansların bir aylık elektrik ihtiyacını karşılamak için 400 bin litre akaryakıt desteği sağlayacak.

BM: GAZZE SAVAŞ ALANI GİBİ, İHTİYAÇLAR ÇOK FAZLA

21.37: Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Gücü Özel Koordinatörü Tor Wennesland, “Gazze savaş alanı ve ihtiyaçlar çok fazla. Hepimiz daha fazla hayat kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

21.24: İsrail Başbakanı Netanyahu, Tel Aviv’in Kirya kentinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşüyor.

İSRAİL PAZAR YERİNE SALDIRI DÜZENLEDİ

21.20: İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi’ndeki pazar alanını hedef aldı. Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu aktarılıyor.

‘GAZZE’YE HAVA SALDIRILARIMIZI İKİYE KATLAYACAĞIZ’

21.02: İsrail Ordu Sözcüsü: Bugünden itibaren Gazze’ye hava saldırılarımızı ikiye katlayacağız.

20.49: Hamas, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları sona erene kadar elinde tuttuğu İsrailli asker esirlerin akıbetini tartışmayacağını duyurdu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam Katar’ın çabalarına karşılık 2 ABD’li esiri insani gerekçelerle serbest bıraktıklarını duyurmuştu.

‘GAZZE’YE GİRECEĞİZ’

20.38: İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatına işaret ederek, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz” dedi.

Halevi, konuşmasında, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz. Hamas’a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gazze karmaşık, Gazze aşırı kalabalık.” şeklinde konuşan Halevi, İsrail’in kara harekatına karşı Filistin direniş hareketi Hamas’ın hazırlık yaptığına dikkati çekti.

İsrailli yetkililer günlerdir Gazze’ye yönelik kara harekatına başlayacaklarını dile getirirken, bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor.

İSLAMİ CİHAD’TAN İSRAİL’E MESAJ: CEHENNEME HOŞ GELDİNİZ

20.02: İslami Cihad, Filistin’e kara operasyonu hazırlığında olan İsrail’e “Cehenneme hoş geldiniz” başlıklı videolu mesaj yolladı.

19.37: Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in son 24 saatte yaptığı 29 saldırılarda 248 kişi öldüğünü, 400’den fazla da yaralı olduğunu açıkladı.

19.01: Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Batılı ülkelerin İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümün savunucusu olduğu yönündeki iddialarının göz boyamaktan başka bir işe yaramadığını belirtti.

İSRAİL KATLİAMINDA VEFAT EDEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 4 BİN 385 OLDU

18.57:  İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 1756’sı çocuk 4 bin 385 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ: KARA OPERASYONU ONAYLANDI

18.33: İsrail’in Gazze sınırı yakınlarındaki Sderot kentinde konuşlanan binlerce İsrail askerleri kara harekatı için hazırlıklarına devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yapılması beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığı ve hazırlıkların devam ettiği belirtildi. IDF, birliklerin onaylanan operasyonel planlara uygun olarak eğitim gördüklerini açıkladı.

İSRAİL: GAZZE’Yİ BOŞALTMAYAN SİVİLLERİ TERÖRİST SAYACAĞIZ

17.47: İsrail, Gazze’yi boşaltmayan sivilleri terörist sayacağını ve öldürebileceğini duyurdu. İşte İsrail-Haamas savaşından son gelişmeler.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tutarken, Gazzeli sivillere yönelik yeni bir katliam mesajı veren bir çağrıda bulundu.

İsrail ordusu tarafından, “acil uyarı” başlığı içeren ve havadan Gazze’nin kuzeyine bırakılan kağıtlarda, bölgedeki sivilleri etnik temizlikle tehdit eden şu ifadelere yer verildi:

“Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi’nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi’nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün ortağı sayılarak öldürülebilir.”

17.39: Hamas: İsrail Gazze’yi işgal etmeye karar verirse 7 Ekim’de yaşananlar “basit” kalacak.

17.35: ABD Başkanı Joe Biden, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail ve Ukrayna için acil bir bütçe talebi gönderdiğini duyurdu. Biden, “İsrail ve Ukrayna da dahil olmak üzere kritik ortaklarımızı desteklemek amacıyla Amerika’nın ulusal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için Kongre’ye acil bir bütçe talebi gönderdim. Bu, Amerika’nın güvenliğine nesiller boyu fayda sağlayacak akıllı bir yatırım.” dedi.

17.22: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yardımların gelmeye devam edebilmesi için tüm tarafları Gazze’ye giden Refah Sınır Kapısı’nı açık tutmaya çağırdı. Refah Kapısı, bu sabah 10.00’da açılmış ancak ne kadar açık kalacağı açıklanmamıştı.

17.06: Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden çalışanlarının sayısının 17’ye yükseldiğini duyurdu.

İSRAİL’E BİR YALANLAMA DAHA

16.32: Gazzze’deki kanlı hastane saldırısına yönelik Channel 4 News tarafından yapılan araştırma, İsrail’in açıklamalarını bir kez daha yalanladı. Uzman STK’lardan oluşan bir konsorsiyum tarafından yapılan ses analizi, patlamadan hemen önce duyulan sesin, İsrail ordusunun iddia ettiği gibi Gazze’nin güneybatısından atılan roketinin yörüngesiyle uyumsuz olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma grubu, Hamas yetkililerinin hastanede patlamaya neden olan yanlış ateşlenmiş roket hakkında konuştuklarını iddia eden ve İsrail ordusu tarafından yayınlanan ses kaydını da incelendi. Söz konusu kayıttaki sesin iki ayrı kanaldan kaydedildiğini ve daha sonra düzenlendiğini söyledi. Dün de Al Jazeera ve İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail’in yalanını ifşalamıştı.

FİLİSTİN’DEN YAKIT BİLDİRİSİ

15.22: Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgeye ulaşan insani yardımlardan yakıtın hariç tutulmasının hasta ve yaralıların hayatlarını tehlikeye atacağını duyurdu.

İSRAİL AÇIKLADI: REHİNE SAYISI 210

14:59: İsrail ordusu, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarından sonra Gazze Şeridi’ne götürülen İsrailli rehine sayısının şu anda 210 olduğunu söyledi.

GAZZE’DE AĞIR BİLANÇO

14.17: İsrail’in Gazze saldırılarında vefat edenlerin sayısı 1756’sı çocuk olmak üzere 4 bin 385’e yükseldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), savaşın başından beri 1400’den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 600’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

13.45: Fransa’ya ait “UDC L9014 Tonnerre” gemisinin Akdeniz’e giriş yaptığı belirtildi. Çeşitli kaynaklar, geminin, İsrail’e destek için Doğu Akdeniz’e gideceğini iddia etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın