Batı da soykırıma parmak salladı, Fransa’dan İsrail’e uyarı : Derhal saldırıyı durdurun

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı, “Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez” diyerek İsrail’e tepki gösterdi.

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı, “Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez” diyerek İsrail’e tepki gösterdi. İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

FRANSA’DAN, İSRAİL ÇIKIŞI

21.40: Fransa Dışişleri Bakanlığı: Yahudi Yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez ve derhal sona ermeli.

21.28: Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Gazze halkını korumak için insani ateşkes çağrımı yineliyorum.

19.18: Lübnan Hizbullah’ı İsrail sınırındaki Kiryat Şamona bölgesini hedef aldı. Bazı binalarda isabet var.

İSRAİL, KUDÜS HASTANESİ’NİN OLDUĞU BÖLGEYE BOMBARDIMAN BAŞLATTI

19.15: İsrail savaş uçakları; sağlık personelini, hastanede barınanları ve hastaları yerinden edebilmek için Kudüs Hastanesi’nin bulunduğu bölgeye aralıksız hava saldırıları düzenliyor.

HAMAS, GAZZE’YE GİREN İSRAİL ASKERİ ARAÇLARINI İMHA ETTİ

19.07: Kassam Tugayları, kendilerine ait Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Gazze Şeridi’nin kuzeybatısına giren İsrail askeri araçlarının ağır kalibreli havan toplarıyla vurulduğu belirtilen açıklamada, Erez bölgesinin batısındaki bazı araçların alev aldığı, içerisindeki çok sayıda askerin öldüğü kaydedildi.

Kassam Tugayları tarafından hedef alınan ve alev alan İsrail araçları arasında 2 tankın teyit edildiği aktarıldı. Açıklamada, bölgede İsrail ordusu ile Kassam Tugayları arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Kassam Tugayları, gün içerisinde yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki Beyt Lahiya beldesine düzenlediği saldırı girişimini püskürttüklerini duyurmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın